Hlavní navigace

V Egyptě odpojen internet i mobilní sítě

28. 1. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V Egyptě byl znefunkčněn internet a zřejmě také mobilní síť Vodafone, minimálně v některých lokalitách. Internet v Egyptě nefunguje jak pro surfování, tak pro přístup k serverům umístěným v Egyptě. Výjimkou je ISP Noor Group, který je využíván také místní burzou.  O situaci referuje Rik Ferguson. Přerušení dostupnosti internetových služeb souvisí s napjatou situací v Egyptě. Již dříve tento týden byl v Egyptě znepřístupněn server Twitter používaný pro koordinaci protivládních akcí. 

V Egyptě byl znefunkčněn internet a zřejmě také mobilní síť Vodafone, minimálně v některých lokalitách. Internet v Egyptě nefunguje jak pro surfování, tak pro přístup k serverům umístěným v Egyptě. Výjimkou je ISP Noor Group, který je využíván také místní burzou.  O situaci referuje Rik Ferguson. Přerušení dostupnosti internetových služeb souvisí s napjatou situací v Egyptě. Již dříve tento týden byl v Egyptě znepřístupněn server Twitter používaný pro koordinaci protivládních ak­cí. 

K cenzurním pořádkům vládních režimů přibývá další důležitý prvek: odpojení mobilních sítí a internetu. Obě technologie se totiž používají jako časté a oblíbené komunikační kanály opozice a slouží ke koordinaci protivládních ak­cí. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl v letech 2008 – 2012 šéfredaktorem serveru Lupa.cz. Stál u zrodu řady projektů. Je spoluzakladatelem Energomonitoru, v CZ.NIC vedl projekt Turris. Je předsedou místní organizace Pirátské strany v Brandýse – Staré Boleslav.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).