Hlavní navigace

Viacom ve sporu s YouTube kvůli 100 tisícům videí

5. 2. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Americká mediální skupina Viacom se dožaduje odstranění více než 100 tisíc videí ze serveru YouTube kvůli porušení autorských práv. Pod Viacom spadá hudební stanice MTV nebo filmové studio Paramount Pictures. Viacom tvrdí, že s provozovateli YouTube bezvýsledně jedná už několik měsíců. Viacomu stejně jako řadě jiných společností z filmového a hudebního průmyslu vadí, že zatím na YouTube neexistují účinné filtry, které by v budoucnu zabránily nahrání videa porušujího autorská práva.

Americká mediální skupina Viacom se dožaduje odstranění více než 100 tisíc videí ze serveru YouTube kvůli porušení autorských práv. Pod Viacom spadá hudební stanice MTV nebo filmové studio Paramount Pictures. Viacom tvrdí, že s provozovateli YouTube bezvýsledně jedná už několik měsíců. Viacomu stejně jako řadě jiných společností z filmového a hudebního průmyslu vadí, že zatím na YouTube neexistují účinné filtry, které by v budoucnu zabránily nahrání videa porušujího autorská práva.

Není to ani zdaleka první problém YouTube tohoto typu. V poslední době se v jeho databázi objevily ještě neodvysílané epizody populárních seriálů a loni v říjnu muselo být staženo 30 tisíc videí porušujících práva japonských médií. (Finanční noviny)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).