Hlavní navigace

Vyhozený Arrington dává AOL ultimátum a AOL se třese v základech

7. 9. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Okolo TechCrunch.com je ještě stále veselo. Mike Arrington, zakladatel TechCrunch.com, byl vyhozen Arrianou Huffington poté, co se ukázalo, že (teoreticky) bez jejího vědomí Arrington s masivní podporou AOL založil fond rizikového kapitálu CrunchFund (viz Michael Arrington končí jako šéfredaktor v TechCrunch.com) a otázka novinářské etiky se tak dostala ještě více na pozornost dne.

Okolo TechCrunch.com je ještě stále veselo. Mike Arrington, zakladatel TechCrunch.com, byl vyhozen Arrianou Huffington poté, co se ukázalo, že (teoreticky) bez jejího vědomí Arrington s masivní podporou AOL založil fond rizikového kapitálu CrunchFund (viz Michael Arrington končí jako šéfredaktor v TechCrunch.com) a otázka novinářské etiky se tak dostala ještě více na pozornost dne.

Jenže, o vyhození Arringtona nějak netušilo nic vedení AOL. A „masivní podpora“ pro CrunchFund podle všeho byla ve skutečnosti jenom tahem jak si koupit trochu času, než se AOL podaří dořešit, co vlastně s nechtěným Arringtonem.

Vyhozený Arrington se ale nevzdává bez boje. V Editorial In­dependence píše o ztrátě nezávislosti TechCrunche a klade si podmínky – AOL buďto musí zajistit nezávislost slíbenou v okamžiku akvizice, a to nejlépe vyjmutím titulu z podřízení Arianě Huffington a jejímu Huffington Post. Nebo prodat TechCrunch zpět původním vlastníkům. Pokud snad AOL nezvolí jednu z navržených cest, Mike TechCrunch opustí. Což je poněkud zvláštní konstrukce, zejména v okamžiku, kdy byl Mike minulý týden vyhozen.

BRAND24

Ve hře jsou samozřejmě peníze. Arrington má s AOL smluvní vztah, který obsahuje (nepochybně) nemalou částku, kterou má dostat v okamžiku, kdy splní smluvní podmínky. A hra na porušení smluvních podmínek (nezaručení nezávislosti titulu) ze strany AOL by mu dávala velkou šanci dostat vše a opustit bojiště coby jasný vítěz.

Zdroje: YOUR MOVE, AOL: The World Awaits AOL's Response To Mike Arrington's Classic Ultimatum, TechCrunch Can’t Live With or Without You, Michael Arrington, The biggest CrunchFund loser is…

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).