Hlavní navigace

Web Microsoftu byl hacknut pomocí SQL Injection

2. 7. 2007
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Stránky britského Microsoftu sídlící na adrese microsoft.co.uk minulý týden úspěšně napadl hacker. Útočník podepisující se jako rEmOtEr využil metodu SQL Injection. Nějaký čas se tak návštěvníkům místo běžného obsahu zobrazovala mj. fotografie malého dítěte mávajícího saudskoarabskou vlajkou. Nyní již web běží normálně, ovšem Microsoft jistě není z takového případu nadšen, protože právě jeho produkty jsou dlouhodobě kritizovány kvůli jejich bezpečnosti a redmondský softwarový gigant se snaží…

Stránky britského Microsoftu sídlící na adrese microsoft.co.uk minulý týden úspěšně napadl hacker. Útočník podepisující se jako rEmOtEr využil metodu SQL Injection. Nějaký čas se tak návštěvníkům místo běžného obsahu zobrazovala mj. fotografie malého dítěte mávajícího saudskoarabskou vlajkou.

Nyní již web běží normálně, ovšem Microsoft jistě není z takového případu nadšen, protože právě jeho produkty jsou dlouhodobě kritizovány kvůli jejich bezpečnosti a redmondský softwarový gigant se snaží tohoto obrazu svých výrobků zbavit. Vyřazení jeho britských stránek však bylo podle dostupných informací překvapivě lehké. (PC World)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).