Hlavní navigace

Webový iDoklad.cz nabídne nové funkce

31. 5. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Kromě opuštění technologie Silverlight nová verze fakturační služby iDoklad.cz přinese i několik nových funkcí. Bude mezi nimi podpora platebních QR kódů?

Po víkendu, tedy od pondělí 3. června 2013, čeká uživatele bezplatné české internetové fakturační služby iDoklad.cz přechod na její novou verzi. Poměrně populární služba společnosti Cígler Software opouští technologii Silverlight. Nová verze využívá čistě webové technologie jako třeba konkurenční Fakturoid.cz a řada podobných služeb. 

Z hlediska rychlosti a obratnosti opuštění technologie Silverlight službě prospělo. Zároveň je kompatibilní prakticky s libovolným zařízením s webovým prohlížečem a přístupem k Internetu. Uživatelské rozhraní se změnilo i co se designu a rozvržení týče. Design je otázkou vkusu, nicméně je „vzdušnější“ a navigace v novém rozhraní je intuitivnější.

BRAND24

Na uživatele čekají i některé nové funkce. Podpora generování platebních QR kódů ale mezi nimi bohužel není. Na seznamu novinek naopak figuruje možnost zvolit si vzhled faktury z předem připravených šablon. Jedna je navržena pro službu DopisOnline od České pošty. Umístění oskenovaného razítka či podpisu na fakturu bylo zjednodušeno.

Další novinky se týkají šablony e-mailu, v jehož příloze faktura putuje. Nově je možné jednorázově text e-mailu před odesláním faktury změnit oproti výchozímu nastavení. Přibyla též možnost definovat šablonu e-mailu, kterým se vygenerovaná faktura přeposílá účetní. Dosud šlo šablonou ošetřovat jen text e-mailu pro zákazníka (s fakturou nebo upomínkou).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).