Hlavní navigace

Windows Live Spaces končí, bloggeři se stěhují na WordPress.com

29. 9. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Microsoft se domluvil na spolupráci se společností Automattic, která stojí za blogovací platformou WordPress.com. Právě na ni budou moci přejít uživatelé Windows Live Spaces. Microsoft totiž tento svůj několikaletý pokus o sociální síť a službu pro hostování blogů ukončuje. Současných cca třicet milionů aktivních uživatelů bude moci svůj blog přesunout na WordPress.com. Přesun je možný již nyní, odkazy zůstanou díky přesměrování v platnosti. Kdo by se nechtěl stěhovat na WordPress.com, může svá…

Microsoft se domluvil na spolupráci se společností Automattic, která stojí za blogovací platformou WordPress.com. Právě na ni budou moci přejít uživatelé Windows Live Spaces. Microsoft totiž tento svůj několikaletý pokus o sociální síť a službu pro hostování blogů ukončuje. Současných cca třicet milionů aktivních uživatelů bude moci svůj blog přesunout na WordPress.com. Přesun je možný již nyní, odkazy zůstanou díky přesměrování v platnosti. Kdo by se nechtěl stěhovat na WordPress.com, může svá data z Windows Live Spaces smazat.

Microsoft se v posledních letech nesnaží stůj co stůj prorážet s vlastními službami a tento krok je evidentně dalším střípkem do mozaiky. Pro Microsoft bude zřejmě výhodnější spolupracovat s WordPress.com než nadále tápat s Windows Live Spaces. Uživatelům služeb Windows Live bude nyní nabízet založení blogu na WordPress.com, s níž spolupracuje i editor Windows Live Writer z balíčku Windows Live Essentials. (Inside Windows Live)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).