Hlavní navigace

YouTube Music Key je tady, zaplatíte si za muziku bez reklam?

13. 11. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Videoserver Googlu je už dnes největší hudební službou na světě. K výnosům z reklamy teď přidává také placenou službu, která umožní poslouchat bez reklam a offline.

Dlouho očekávaná placená hudební služba YouTube Music Key je tady. Uživatelům nabídne možnost přehrávat hudbu (nebo hudební videa) na pozadí (např. při zamčeném displeji mobilu) a bez přerušování reklamami, nebo si písničky či alba stáhnout k offline poslechu.

Cena? Zaváděcí 7,99 USD měsíčně, standardní 9,99 USD. Poplatek zahrnuje i předplatné současné (nejen) streamovací služby Hudba Google Play, informuje firma na svém blogu.

Služba zatím odstartovala v beta provozu pro vybrané uživatele, kterým od pondělí začnou chodit e-mailové pozvánky k šestiměšíčnímu používání služby zdarma. O zařazení do bety můžete požádat na stránce https://www.youtu­be.com/musickey, která ale – zřejmě kvůli zájmu lidí – momentálně příliš nefunguje.


Autor: YouTube

Uživatel placené služby získá možnost ukládat si hudební videa k offline přehrávání 

Muzika zadarmo

Větší důraz na hudbu se ale projevil na celém YouTube. Hlavní stránka služby ode dneška zobrazuje záložku Hudba, kde si uživatel může pustit předpřipravené mixy, nejpopulárnější hudební videa nebo si vybrat kanály podle žánru. U jednotlivých videí jsou odkazy na nákup či poslech v iTunes a v Hudba Google Play.

YouTube navíc slibuje, že v následujících dnech přibude možnost zobrazit si celou diskografii hudebníků a kapel a přehrát si celá alba – ať už prostřednictvím videoklipů nebo jako zvukovou stopu ve vysoké kvalitě. A to vše samozřejmě nejen na webu, ale i v mobilních aplikacích.

Tipy C

Spousta muziky tak bude na YouTube dál k dispozici zadarmo. Předplatitelé Music Key za své peníze dostanou hlavně možnost poslouchat oflline a zbavit se reklam, které se jinak přehrávají v podstatě před každým videoklipem.

Hudební předplatné není jediným plánem Googlu na zpoplatnění obsahu. Na cestě už je placená služba, která odstraní reklamy i z nehudebních videí na YouTube.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).