Hlavní navigace

YouTube zvažuje zavedení měsíčního předplatného pro vybrané kanály

7. 5. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Google
Firma v prohlášení sdělila, že se zamýšlí nad vytvořením placené platformy. Ta by se pro některé producenty obsahu mohla stát alternativou k příjmům z reklamy.

Podle listu Financial Times a informací, které přinesla tisková agentura AP, plánuje YouTube v horizontu několika týdnů oznámit zpoplatnění vybraných kanálů. Média informaci zveřejnila s odvoláním na osobu, která je s plánem obeznámena.

Zástupci YouTube sice potvrdili, že se zabývají možností vytvořit placenou platformu, která by partnerům poskytla možnost vydělávat i jiným způsobem než půjčováním videí (YouTube na vybraných trzích prodává a půjčuje filmy a TV seriály už od roku 2008) a reklamou, zatím však prý v této věci není co oznamovat.

Tipy C

Nové YouTube

Není tak například jasné, kolika kanálů by se zpoplatnění mělo dotknout a zdali se bude jednat o nově vytvořené kanály, nebo dojde ke zpoplatnění některých již existujících kanálů. Stejně tak není zřejmé, zdali zpoplatnění obsahu prostřednictvím měsíčního předplatného bude fungovat na všech nebo pouze na vybraných trzích. List Financial Times nicméně už dříve informoval, že měsíční předplatné by mělo být 1,99 dolaru (necelých 40 Kč).

Zdroj: The New Zealand Herald

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).