Hlavní navigace

Změny podílů ve Slevomatu: neznámí holandští investoři posilují

18. 1. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Koncem prosince zapsal obchodní rejstřík změny podílů ve Slevomatu. Významně se snižují podíly fyzických osob na úkor společností registrovaných v Nizozemí.

Podíl Tomáše Čupra jako fyzické osoby se snížil již dříve z 27 % na 18,2 % v září 2011, nyní klesl dokonce až na 3,6 %.

Podobně podíl Martina Kormana klesl z 16,3 % na 3,16 %. Podíl Miton Investment, který se v září vyšplhal na 52,1 % se nyní dostal jen těsně přes rozhodující polovinu, a to na 50,6 %.

Naopak posiluje Enern (celým jménem Daily Deals Enern Investment) spoluvlastněný někdejším výkonným ředitelem portálu Centrum.cz Pavlem Muchou, jeho kolegou z Centra Radovanem Nesrstou a především Petrem Šmídem, bývalým šéfem ruské Alfa Bank. Podíl Enernu stoupl z 13,3 na 16,4 %.

BRAND24

Nově se mezi investory objevuje firma Bizthusiasm (13,7 %) a In-Bridge (12,4 %), obě registrované v Nizozemí. Podíly nápadně odpovídají původním podílům Tomáše Čupra a Martina Kormana, je tedy možné, že byly prostě vyvedeny mimo českou jurisdikci například kvůli vyšší právní jistotě a pružnosti při dalších investičních akcích, na důvod změny majetkového uspořádání Tomáš Čupr redakci neodpověděl a ani jinak není z rejstříku zřejmé.

Zároveň došlo k navýšení základního kapitálu na 1,234 milionu Kč.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl v letech 2008 – 2012 šéfredaktorem serveru Lupa.cz. Stál u zrodu řady projektů. Je spoluzakladatelem Energomonitoru, v CZ.NIC vedl projekt Turris. Je předsedou místní organizace Pirátské strany v Brandýse – Staré Boleslav.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).