Hlavní navigace

Zoner Software spustil vlastní internetové fotoalbum

27. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Další českou službou pro publikování fotek na Internetu je Zonerama od společnosti Zoner Software, tedy mimo jiné tvůrce programu Zoner Photo Studio a provozovatele webhostingu Czechia.com. Galerie Zonerama výborně doplňuje stávající nabídku programů a knih pro digitální fotografii a tvoří dosud znatelně chybějící článek do mozaiky produktů, říká Jaroslav Kucek, obchodní a marketingový ředitel softwarové divize. Fotky lze do galerie Zonerama nahrávat právě z programu Zoner Photo Studio. Zoner…

Další českou službou pro publikování fotek na Internetu je Zonerama od společnosti Zoner Software, tedy mimo jiné tvůrce programu Zoner Photo Studio a provozovatele webhostingu Czechia.com. Galerie Zonerama výborně doplňuje stávající nabídku programů a knih pro digitální fotografii a tvoří dosud znatelně chybějící článek do mozaiky produktů, říká Jaroslav Kucek, obchodní a marketingový ředitel softwarové divize. Fotky lze do galerie Zonerama nahrávat právě z programu Zoner Photo Studio. Zoner Software se tak vydává stejnou cestou jako konkurenční Google se svým programem Picasa a službou Picasa Web Albums.

Fotky je možné nahrávat i přes webové rozhraní (použit je Flash). Snímky s rozlišením do 1920×1200 pixelů a datové velikosti do 1,5 MB nejsou upravovány. Nemění se tedy jejich rozměr nebo zvolená komprese. Základní dostupná kapacita pro ukládání fotek činí 512 MB, což není mnoho (např. nedávno spuštěná Galerie.cz nabízí 2 GB, Rajče.net nemá pevný limit vůbec). Zadáním prémiového kódu Leto09 ji však lze navýšit o další 2 GB. Fotky jednotlivých uživatelů jsou dostupné na URL ve formátu zonerama.cz/u­zivatelske-jmeno. V albu je možno vytvářet dílčí složky, které lze eventuálně ochránit heslem. Uživatel si pro ně může vybrat titulní snímek. Jednotlivé fotky mohou návštěvníci alba hodnotit a komentovat. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).