Hlavní navigace

Zynga propustila přes 100 zaměstnanců a chystá se zastavit hru The Ville [AKTUALIZOVÁNO]

24. 10. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zatímco v San Jose Apple představoval nové produkty, herní firma Zynga v Austinu propustila přes sto zaměstnanců. Podle informací serveru The Next Web dostali dvě hodiny na opuštění kanceláří a odevzdání firemních telefonů a počítačů.  Server zároveň s odkazem na nejmenovaný zdroj z firmy píše, že Zynga se chystá zavřít jednu ze svých her – The Ville. Souvisí to zřejmě se sporem, který s firmou vede společnost EA. Té se nelíbí velká podobnost The Ville s jejím titulem The Sims Social.

Zatímco v San Jose Apple představoval nové produkty, herní firma Zynga v Austinu propustila přes sto zaměstnanců. Podle informací serveru The Next Web dostali dvě hodiny na opuštění kanceláří a odevzdání firemních telefonů a počítačů. 

Server zároveň s odkazem na nejmenovaný zdroj z firmy píše, že Zynga se chystá zavřít jednu ze svých her – The Ville. Souvisí to zřejmě se sporem, který s firmou vede společnost EA. Té se nelíbí velká podobnost The Ville s jejím titulem The Sims Social.

BRAND24

Zynga, která v minulosti vydělávala na hrách na Facebooku, se v poslední době potýká s velkými problémy. Začátkem října oznámila slabé hospodářské výsledky za třetí čtvrtletí a chabý výhled na zbytek letošního roku.

AKTULIZACE (24.10. 9:45): Šéf Zyngy Mark Pincus v interním dopise potvrdil, že firma propouští asi 5 % zaměstnanců, zavírá studio v Bostonu a směřuje k uzavření studií v Japonsku a Velké Británii. Potvrdil také, že už nebude poskytovat podporu 13 svým hrám a sníží investice do The Ville. Dopis zveřejnil server Venture Beat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).