Hlavní navigace

Průzkum: 98 % dětí od 12 do 14 let má přístup k Internetu

25. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Podle průzkumu Center for the Digital Future při University of Southern California mladí Britové a Češi ve věku mezi 12 a 14 lety mají lepší přístup k Internetu než jejich američtí vrstevníci. Průzkum se opírá o data z přelomu let 2007 a 2008 nasbíraná mezi více než 25 000 respondenty z třinácti zemí z různých koutů světa od Ameriky přes Asii a Austrálii po Evropu.

Podle průzkumu Center for the Digital Future při University of Southern California mladí Britové a Češi ve věku mezi 12 a 14 lety mají lepší přístup k Internetu než jejich američtí vrstevníci. Průzkum se opírá o data z přelomu let 2007 a 2008 nasbíraná mezi více než 25 000 respondenty z třinácti zemí z různých koutů světa od Ameriky přes Asii a Austrálii po Evropu.

Vyplynulo z něj, že deset z deseti britských dětí ve věku od 12 do 14 let má přístup k Internetu. Hned za Velkou Británií je Izrael, kde má přístup k Internetu 98 procent dětí v inkriminovaném věku. Česká mládež se v tomto ohledu umístila na lichotivém třetím místě. U nás má podle tohoto průzkumu přístup k Internetu 96 procent dětí ve věku od 12 do 14 let.

Stejně staří Američané mají přístup k Internetu jen v 88 procentech případů. Sousední Kanada je na tom lépe. Zde je Internet dostupný pro 95 procent dětí ve sledované věkové kategorii. (Yahoo News)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).