Hlavní navigace

Arkadij Volož předá vedení Yandexu v Rusku, chce mít čas na nové trhy

27. 8. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zakladatel ruského vyhledávače sice i nadále zůstane šéfem firmy, jejíž akcie se obchodují na americké burze, zodpovědnost za domácí trh ale od září převezme Alexander Šulgin.

Spoluzakladatel vyhledávače Yandex Arkadij Volož přestane řídit aktivity firmy na domácím ruském trhu. Stále si ale ponechá funkci generálního ředitele holandské společnosti Yandex N.V., která vyhledávač a další služby pod značkou Yandex vlastní.

Štafetu provozního ředitele pro ruský trh převezme 1. září dosavadní finanční ředitel Yandex N.V. Alexander Šulgin, který do firmy přišel v roce 2010 a byl zodpovědný zejména za úspěšný vstup Yandexu na americkou burzu. Na funkci finačního ředitele Yandex N.V. se zase přesune Greg Abovskij, dosavadní viceprezident pro vztahy s investory a firemní rozvoj.

Volož se chce do budoucna více zaměřit na vyhledávání nových trhů a obchodních modelů.

BRAND24

„Yandex je v Rusku velmi úspěšnou firmou. Řídit aktivity firmy na tomto pro firmu důležitém trhu vyžaduje spoustu času a úsilí. Jsem rád, že Alexander Šulgin bude zastávat pozici provozního ředitele. Je to přesně ten typ člověka, který by měl vést ruskou pobočku. Delegováním této funkce na někoho jiného budu mít možnost se soustředit na strategické otázky, jako je hledání nových obchodních modelů, nové trhy a nové sféry, ve kterých by se daly uplatnit naše technologie,“ uvedl Volož.

Zdroj: tisková zpráva

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).