Hlavní navigace

Česká televize spouští k povodním Krizovou mapu, ta je ovšem převážně nedostupná

2. 6. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Krizová mapa České televize byla čerstvě spuštěna na adrese krizovamapa.cesketelevize.cz či www.krizovamapa.cz a bohužel je spuštění doprovázeno obtížemí.

ČT spouští k povodním Krizovou mapu a najít byste ji měli na www.krizovamapa.cz, včetně možnosti zapojit své síly v podobě informování o dění v místě vašeho bydliště či pobytu na adrese krizovamapa.ceskatelevize.cz/zapojte-se.  Bohužel ani jedna z adres není použitelná, obsah dostanete pouze po několika desítkách pokusů, většina těch ostatních končí na vypršení spojení, případně odpovědi Illegal byte sequence.

Pavlína Kvapilová to na Twitteru vysvětluje slovy „Funguje – jen se může pomalu načítat, prosíme o trpělivost – je to první užití, ladíme“. 

Česká televize není jediná s webem v problémech – zhroutil se například web Povodí Vltavy – www.pvl.cz – a zejména stránka www.pvl.cz/portal/sap/cz/index.htm s informacemi o stavu vody v přehradách. 

DODATEK 12:30 – Tak Krizová mapa už přestala fungovat zcela, pouze Connection reset. Česká  televize na Twitteru už nepříliš realistické odpovědi o „pomalém načítání“ nahradila hromadně kopírovanou odpovědí „Situaci řešíme, děkujeme za pochopení“. 

Samozřejmě zde platí, že čím hůře nějaký web funguje, tím více se lidé snaží na něj dostat. A tím hůře web funguje. Situace, ze které zpravidla není úniku. Byť v tomto případě to vypadá, že Česká televize poněkud podcenila situaci. 

DODATEK 13:05 – Krizovou mapu se prozatím podařilo nejspíš technicky zvládnout a web funguje normálně. 

Kde také hledat informace o povodních?

Stavy řek – voda.gov.cz/portal/cz a Hydrologická situace na chmi.cz (velmi pravděpodobně bude také mimo provoz)

Dopravní informace – www.rozhlas.cz/zelenavlna/dopravamapa a mapa.dopravniinfo.cz

Tipy C

Počasí – www.rozhlas.cz/pocasi/portal a případně Český hydrometeorologický ústav (ale má potíže), zdrojů je samozřejmě více, viz například www.meteoskop.cz/ceska-republika a další

Český rozhlas na Facebooku založil fotogalerii s fotografiemi od posluchačů 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).