Hlavní navigace

Čínská CEFC už je i na českém webu. Kupuje podíl v Invii

23. 3. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Ministerstvno vnitra ČR
Před nedávnem prodejce zájezdů vykoupil z polských rukou Jakub Havrlant, respektive jeho skupina Rockaway. Teď znovu změní majitele.

Tak už i internet. Vlna čínských peněz, které v tuzemsku rozhazuje Jaroslav Tvrdík, zasáhla i online byznys. Čínská skupina CEFC by měla v Invii koupit 50 až 90 procent. V rozhovoru pro MfD to tvrdí viceprezidentka CEFC Marcela Hrdá.

„Budeme žádat antimonopolní úřad o schválení a předpokládáme, že CEFC v cestovní on-line agentuře Invia ovládne 50 až 90 procent akcií,“ říká. 

Procenta se údajně budou odvíjet od finančních a časových možností skupiny Rockaway. „Potvrzujeme, že Rockaway bude mít řídící roli a vzájemné partnerství se skupinou CEFC budeme směřovat na rozložení 50 na 50,“ komentovala pro iDnes situaci mluvčí Rockaway Michaela Papežová.

Tipy C

Antimonopolní úřad si s Rockaway užije. Invii bude mít na stole už podruhé za čtvrt roku a navíc pořád řeší podzimní akvizici Mallu a Heureky

Peníze na jednu z největších nákupních šňůr historie tuzemského internetu poskytuje Havrlantovi především Daniel Křetínský a Patrik Tkáč, kteří jsou u E-commerce holdingu v podstatě od začátku. Nejsou ale sami, kdo si vybrali Jakuba Havrlanta jako dveřníka do světa internetového byznysu. Za Mall a Heureku už totiž tekly peníze z pokladny PPF

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).