Hlavní navigace

Vyhlášení investoři vložili 25 milionů USD do tajemného řešení mobilních plateb

27. 6. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Clinkle“ („cink cink“) prý vyřeší mobilní platby převratným způsobem, kterým to nikdo jiný zatím nedělá, a obchodník si bude moci software nainstalovat během několika minut. Ale až napřesrok.

Clinkle hodlá převratným způsobem vyřešit mobilní platby. Veřejně nepoví, jakým, aby ho ostatní nemohli napodobit, dokud Clinkle nebude hotov, a to má přitom být až napřesrok, a nejprve bude Clinkle uveden dokonce jen pro studenty…

Zakladatel Lucas Duplan a další pracují na projektu potají už dva roky, zatímco zároveň dokončovali svá studia na Stanfordu. Letos na jaře však začali nabírat lidi — především jiné studenty ze Stanfordu, a posbírali na to i nějaké peníze mimo jiné od profesorů (psal WSJ už v dubnu).

Tipy C

Nyní Clinkle ohlásil, že získal 25 milionů dolarů od některých z nejvyhlášenějších jmen ze Silicon Valley — od Accel Partners, Andreessen Horowitz, Intel Capital a Intuit Inc., a dále například od spoluzakladatele Qualcommu, spoluzakladatelů VMWare, zakladatele Salesforce, také od Petera Thiela a dalších. Na blogu je jich celý odstavec, ale ani tam nejsou všichni.

Příspěvek na blogu je také skoro jediným veřejným pramenem o tom, co a proč Clinkle dělá. A vedle příběhu z londýnského letiště o zapomenuté kreditce v něm sotva najdete nějaké bližší náznaky.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).