Hlavní navigace

Co digitalizaci přinesl a vzal rok 2006

29. 12. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na závěr roku přichází čas bilancování nad uplynulými dvanácti měsíci. Jaké byly pro českou digitalizaci? Poslanci se po roce a čtvrt konečně dobrali novely vysílacího zákona, Rada pro rozhlasové a televizní vysílání za podobnou dobu dokončila licenční řízení na nové programy v zemských multiplexech. Česká televize začala vysílat sportovní program a DVB-T se rozšířilo po Praze i do Brna, Ostravy a Domažlic. Přišlo IPTV od Telefóniky O2 i satelitní platforma Digi TV. Český telekomunikační úřad…

Na závěr roku přichází čas bilancování nad uplynulými dvanácti měsíci. Jaké byly pro českou digitalizaci? Poslanci se po roce a čtvrt konečně dobrali novely vysílacího zákona, Rada pro rozhlasové a televizní vysílání za podobnou dobu dokončila licenční řízení na nové programy v zemských multiplexech. Česká televize začala vysílat sportovní program a DVB-T se rozšířilo po Praze i do Brna, Ostravy a Domažlic. Přišlo IPTV od Telefóniky O2 i satelitní platforma Digi TV. Český telekomunikační úřad schválil Technický plán přechodu, ale rozhořely se také soudní spory a celý proces nadále blokují kasační stížnosti. Podrobněji v článku Co digitalizaci přinesl a vzal rok 2006, který dnes vyšel na DigiZone.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).