Hlavní navigace

Filmtoro Tomáše Vyskočila si jede pro zkušenosti do Google Campusu

4. 12. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Tuzemský vyhledávač legálních online filmů se dostal do první várky startupů, které otestují intenzivní program Campus Exchange CEE ve Varšavě.

Podobně jako u ostatních inkubačních a akceleračních programů se i v případě Campus Exchange projekty dostanou k lidem z Googlu nebo Facebooku. Zároveň se jim otevírá prostor k oslovení investorů. Polsko je populární – podobně jako Google už Deutsche Telekom víc než rok provozuje svůj akcelerátor hub:raum v Krakově. Tím prošli třeba severomoravští MonkeyData

Tomáš Vyskočil si do Varšavy přibral posilu – tým startupu totiž rozšířila Eliška Vyhnánková, která má za sebou zkušenosti s vedením projektů pro filmové a seriálové fanoušky.

„S Tomášem jsme konzultovali Filmtoro od jeho začátků a vždy jsem s ním chtěla spolupracovat. Takže jsem řekla ano dřív, než dokončil větu,“ říká Vyhnánková.

Služba funguje v Česku od srpna a kromě filmové databáze nabízí pro uživatele na jednom místě srovnání cen, výbavy či kvality jednotlivých nabídek s možností rychlého odkazu. 

„S naprostou většinou českých půjčoven jsme v kontaktu od samého začátku, z projektu jsou nadšeny a spolupracují s námi. Dokonce s některými vedeme už čistě obchodní jednání, jak spojit nabídku jejich půjčoven pod společnou platební bránu a mít tak obsah na jednom místě,“ vysvětluje Vyskočil.

BRAND24

Filmtoro sází na to, že trh zopakuje nástup streamované hudby i v případě filmů. Poptávka po legálně přístupném obsahu má podle Vyskočila vrcholit příští rok s očekávaným nástupem Netflixu do České republiky. 

„V České republice máme pokrytý celý trh, který čítá necelých sedm tisíc filmů, v USA nabídka bude ještě několikanásobně vyšší,“ dodává Tomáš Vyskočil s tím, že startují anglickou verzi webu. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).