Hlavní navigace

Gmail bude zobrazovat obrázky v mailu. Jak si tuto funkčnost můžete vypnout?

16. 12. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Gmail bude automaticky zobrazovat obrázky v mailech, což je poměrně podstatná změna. Vedle obav o bezpečnost můžete chtít tuto funkci vypnout i z důvodu úspory přenášených dat.

Gmail nasadil automatické zobrazování obrázků v mailech. Na jednu stranu to může být skvělá zpráva pro marketéry (zejména ty, kteří stále nepochopili, že e-maily mají mít obsah, a že text v podobě obrázků je zvěrstvo), na druhou stranu to může být nepříjemnost pro uživatele. Můžou totiž mít obavy o bezpečnost, ale hlavně můžou potřebovat ušetřit přenášená data.

Novou funkčnost lze naštěstí v Nastavení Gmailu snadno vrátit do původní podoby. Stačí přejít do Nastavení a hned v první záložce (Obecné) najdete „Externí obsah“ a možnost nastavit „Zeptat se před zobrazováním obsahu“.

Gmail bude zobrazovat obrázky v mailu. Jak si tuto funkčnost můžete vypnout?

Gmail bude zobrazovat obrázky v mailu. Jak si tuto funkčnost můžete vypnout?

Co se bezpečnosti a soukromí týče, Google zobrazování obrázků v Gmailu implementoval tak, že se odesílající strana nedozví konkrétní informace o uživateli (adresátovi). Obrázky jsou stahovány samotným Googlem a doposud přístupné informace (hlavně referer, IP adresa a případné další) se tak k odesílateli mailů nedostanou

BRAND24

Při zobrazení e-mailu se pak obrázky zobrazují z podoby uložené u Googlu. Což mimochodem v praxi znamená i to, že pokud někdo hromadně rozešle e-maily tisícům uživatelů, bude Google konkrétní unikátní obrázky stahovat pouze jednou.

Případné podrobnosti k zobrazování obrázků v Gmailu hledejte v Images Now Showing

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).