Hlavní navigace

Google Checkout končí v listopadu 2013

23. 5. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Platební nástroj Google Checkout skončí 20. listopadu 2013 po sedmi letech existence.

Google Checkout - checkout.google.com/sell – bude fungovat do 20. listopadu 2013. Do té doby budou moci prodejci využívat jeho služeb. Po 20. listopadu si musí najít náhradu, ale nikoliv od Google. Ten pro usnadnění přechodu nabízí partnerství s Braintree, Shopify a Freshbooks. Pro české prodejce bude mít tato změna minimální dopad, Checkout nebyl coby platební nástroj podporovaný a fungoval víceméně pouze pro Google Play.

Pokud jde (zejména) o ty kdo používají Checkout pro platby v Google Play či Chrome Web Store, tak je čeká automatické převedení do Google Wallet Merchant Center. Práva Google Wallet by měl po listopadu 2013 být jediným „platebním“ systémem, který bude Google nadále používat.

Google Checkout byl spuštěn v červnu 2006 ve Spojených státech a postupně v některých dalších zemích. V původní podobě byl prodejcům poskytován zdarma, od roku 2009 byla služba zpoplatněna  (procenta z transakce a mírná pevná částka) a později byl systém zpoplatnění změněn na podobný, jako je tomu například u PayPal.com (procenta i pevný poplatek se snižují se zvyšující se částkou).

BRAND24

Do dějin Internetu se Checkout zapsal i tím, že v roce 2010 byl zablokován pro platby na eBay (vlastníkem je PayPal). Pro zákazníky Checkout efektivně přestává existovat už v listopadu 2011 kdy se objevilo nové řešení v podobě Google Wallet (viz Google Checkout končí, náhrada je Google Wallet).

Zdroj: An update to Google Checkout for merchants

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).