Hlavní navigace

Google osamostatní fotografie, nebudou součástí Google+

5. 8. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Google+ postupně ustupuje do pozadí. Hangouts jsou už samostatné, nyní je podle některých zdrojů řada na fotografiích.

Když před třemi roky vznikl čtvrtý pokus o sociální síť od Googlu, stala se jeho součástí i služba do té doby známá jako Picasa. Fotografie byly od té doby integrovanou součástí Google+ a byl na ně kladen enormní důraz – fotky do rozměru 2048 bodů ukládané bez omezení a zdarma, žádná zničující komprese jako u Facebooku, řada různých funkcí a filtrů. 

Samozřejmě i podpora v mobilních telefonech, tedy automatické nahrávání na Google+ pro usnadnění dalšího použití. A později i nástroj pro archivaci fotografií z počítače do úložiště u Google.

Google+ ale dnes už nemá priority jako dříve a začínají se dít věci. Některé z nich dlouho postrádané – tedy hlavně možnost používat libovolná jména, nikoliv pouze ta, co máte v dokladech totožnosti. Ale nedávno také osamostatnění služby Hangouts, která bude volně použitelná bez nutnosti řešit jakési účty a profily na Google+.

Podle agentury Bloomberg chystá Google vyjmutí Google+ Photos do podoby samostatného produktu, který nebude vyžadovat „účet na Google+“. Což je, mimochodem, samo o sobě zajímavé, protože Google právě z účtu na Google+ vytvořil náhradu původních  účtů Google. Bude tak velmi zajímavé sledovat, jak se právě s tímto zásadním prvkem Google vyrovná.

BRAND24

Samostatné „Fotky Google“ by měly zůstat i nadále dostupné skrz Google+, ale zároveň nezávislé, včetně vlastní značky. Mohlo by to samozřejmě znamenat příležitost k dalšímu růstu a s ohledem na význam fotografií je to logický krok. Konkurenční Yahoo nakonec považuje Flickr.com také za zásadní službu a o významu a růstu Instagramu není pochyb.

Připomeňme, že Vic Gundotra, který stál za veškerým vývojem Google+, v dubnu z Google odešel. Z Google+ se pak zdánlivě stalo trochu bezprizorní dítě a odchod Gundotry byl doprovázen řadou spekulací. A ačkoliv uplynuly skoro tři měsíce, stále není jasné, jak to s Google+ bude. Či nebude. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).