Hlavní navigace

Google rozšířil zveřejňované informace o požadavcích na odstranění obsahu

25. 5. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Transparency Report od Google by vždy zajímavým místem ke studio toho, kdo žádá o stažení obsahu i jakého obsahu se to týká. Nově v tomto zdroji najdete ještě více informací o požadavcích na blokování výsledků ve vyhledávání.  Zajímavé je například to, že nejvíce požadavků na odstranění informací z vyhledávání od Google pochází od Microsoftu – 2.5 milionu URL.

Transparency Report od Google by vždy zajímavým místem ke studio toho, kdo žádá o stažení obsahu i jakého obsahu se to týká. Nově v tomto zdroji najdete ještě více informací o požadavcích na blokování výsledků ve vyhledávání.  Zajímavé je například to, že nejvíce požadavků na odstranění informací z vyhledávání od Google pochází od Microsoftu – 2.5 milionu URL.

Neméně zajímavý výstup je ten, který ukazuje, jaké domény jsou nejčastějším cílem požadavků na odstranění z vyhledávání. Na prvním místě najdete filestube.com se skoro 400 tisíci požadavky na odstranění. Následuji například torrentz.eu, 4share.com či bitsnoop.com. Mezi požadavky najdete občas i slovenské a české domény- 7×.cz, estranky.sk i estranky.cz, webnodek.sk, zoznam.sk, uloz.to (116 požadavků), bloguje.cz i blog.cz (33 požadavků).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).