Hlavní navigace

Internet věcí je pořád v nedohlednu a Google prodává reklamu na Facebooku

20. 10. 2013
Doba čtení: 6 minut

Sdílet

 Autor: Isifa
Twitter chce konkurovat e-mailu, iMessages nejsou bezpečné, přišly Windows 8.1, ale taky nové Ubuntu, a D-Link zařízení mají backdoor. Co přinesl právě končící #tyden?

Jedna televize ze čtyř bude připojena k Internetu. Ale až v roce 2018, žádnou rychlou revoluci v otázce chytrých televizí a jejich internetových možností tedy nečekejte. Viz More Than 1 in 4 Global TV Sets Forecast to be Internet-Connected by 2018

Ale jo, mít kus lesa, kupu času, peníze, proč ne! Super nápad! A dělá to 40 let, fascinující. vimeo.com/76694540 (a jasně, není to IT ani Internet, ale je to zajímavé).

Zajímavá sonda do historie: kam se poděli představitelé dot-com bubliny z devadesátých let? Viz WHERE ARE THEY NOW? The Kings Of The '90s Dot-Com Bubble

Sám Matt Cutts píše, o tom, jak používá Google Taks. A co mu při tom pomáhá. Viz Getting things done with Google Tasks

Steampunkový vlak!

TELEgraficky

V roce 1996 bylo 66 % internetových uživatelů z USA ■ Cosplay!? Povedený dokument, pokud chcete vědět víc ■ Twitter prý nahradí e-mail ■ Techcrunch mírně změnil design, k lepšímu ■ Užitečné poznámky k „landing“ stránkám ■

WEBDESIGN, INTERNET

THERE IS NO INTERNET OF THINGS, říkají Forresteři. A připomínají, že Internet věcí (Internet of things) předpovídali už v roce 2001. A od té doby se nic moc nestalo.

Přihlašování na Internetu? Facebook a Google. Zapomeňte na zbytečnosti jako MojeID, založené na roky mrtvém OpenID. Viz Facebook, Google Lead the Social Login Pack.

Zajímavá otázka. Is Reposted Content the Secret to More Page Views? Nakonec proč ne. Představte si, že byste vzali TOP 10 z www.lajkovani.cz a tyhle články použili pro vlastní noviny, časopis, blog. Vždyť by to přece muselo fungovat. Nebo ne?

Nový web Healthcare.gov se po spuštění ukázal jako nevyzkoušený a plný problémů. Je okolo toho docela zajímavá historie. Viz třeba FEDERAL OFFICIALS PREVENTED LENGTHY TESTING PROCESS OF OBAMACARE WEBSITE.

A když už jsme zabrousili k webdesignu, tak co třeba ještě EYETRACKING AND THE NEUROSCIENCE OF GOOD WEB DESIGN?

Parse.ly v čerstvé analýze upozorňuji na 87% zatmění ve vyhledávání u Google. Tedy konkrétně v informacích o vyhledávání. Řeč je samozřejmě o „not-provided“ a dalších vychytávkách. Viz It looks like dark search is now the norm at Google

7 Ways to Quickly Increase WordPress Speed sice není nic objevného a revolučního, ale občas se vyplatí si zopakovat základy.

Google s tím prostě nepřestane. Matt Cutts už zase zkouší ovlivňovat to, jak tvoříme obsah. V Matt Cutts on How to Guest Blog Without Looking Like a Spammer to Google se věnuje tomu, že guest blogging by měl být moderovaný. A jak to dělat, aby to nevypadalo, že to je koupené. Zajímavé, kdypak tohle asi skončí. A kam až to povede.

SOFTWARE

Watch Dogs E3 2013 Gameplay Trailer:

Awesome Things You Can Do With Google Scripts obsahuje několik desítek tipů, jak využít skriptovatelnosti služeb Google.

Windows na iOSu či Androidu? Je tu Microsoft Remote Desktop for iOS a pro Android.

Ale pokud nechcete Windows, tak je tu nové Ubuntu. Viz třeba Canonical releases Ubuntu 13.10 Saucy Salamander for desktops and smartphones.

Ale zpět k Windows – jsou tu 8.1 a mělo v nich být tlačítko START. Ale ve skutečnosti není, jen tam přidali malůvku, která vám zobrazí dlaždice. Takže kdybyste chtěli opravdu START, zkuste Classic Shell, Start8, 8StartButton, StartIsBackStartW8IObit StartMenu 8, ViStart, Start Menu X, Classic Start 8, Pokki for Windows 8 nebo Start Menu Reviver. Nebo nezkoušejte nic, protože START není potřeba.

A do třetice: What’s New In Windows 8.1: Here’s Everything You Need To Know je přehled „novinek“ ve Windows 8.1.

MARKETING A KOMUNIKACE

Sociální e-commerce? Může vůbec něco takového být? V The Rise Of Social Commerce, And How It Will Completely Transform The Way We Shop On The Internet je docela dost zajímavých postřehů. Třeba to, že nejde o transakční záležitost, tedy nejde o klikání směrem k přímé koupi.

Výborná Sony a využití skvělé Perfect Day:

BEZPEČNOST, SOUKROMÍ, PRÁVO

Výborné: User Agent na “xmlset_roodkcableoj28840ybtide” (pozpátku to je „Edit By 04882 joel backdoor“) a můžete využít D-Link Backdoor? Výborné. Zcela výborné. Viz Reverse Engineering a D-Link Backdoor.

On vážně existoval někdo, kdo by věřil tomu, že zprávy přes iMessage se nedají číst? Viz Experts: Yes, Apple and the NSA Can Read Your iMessages. A samozřejmě, Apple ujišťuje, že v žádném případě. Viz Apple reasserts claim it doesn't want to spy on your iMessages. Co na tom, že to je technicky možné.

IsoHunt.com musí skončit a ještě zaplatit 110 milionů dolarů. Viz IsoHunt.com to shut down by end of week, owner must pay $110 million

Bez iluzí. Nizozemští operátoři využívali informace uchovávané pro boj s terorismem pro marketingové účely. Viz Dutch Telcos Used Customer Metadata, Retained To Fight Terrorism, For Everyday Marketing Purposes.

SOCIÁLNÍ SÍTĚ

Dost bylo Kloutu, na pole hodnocení vlivných účtů/lidí vstupuje Majestic SEO s Twitter Rankings. Jako nejvlivnější jim vyšel účet @joomla. Celkem analyzovali 70 milionů účtů, podívat se můžeme na prvních 50 000.

Tak prý už EdgeRank není důležitý a prý je to teď aspoň 100 000 faktorů, které rozhodují o tom, jestli vás Facebook ukáže fanouškům. Osobně k tomu dodám, že se mi líbí, jak okolo toho Facebook mlží. Ale jinak zajímavé čtení v R.I.P. EdgeRank: How To Optimize For Facebook’s News Feed Algorithm.

Mohou stránkám na Facebooku pomoci Follow a Review knoflíky? Osobně se domnívám, že těžko. Stránkám by pomohlo, kdyby je Facebook tak hodně neomezoval ve viditelnosti u fanoušků. Viz Facebook tests Follow and Review buttons on pages.

MOBILNÍ APLIKACE

Google rozšířil Hangouts v USA a v Kanadě o příjem volání z Google Voice a možnost volat na telefonní čísla. Viz Google Hangouts for iOS can call US & Canada for free, receive Google Voice calls.

STARTUPY A EKONOMIKA

Will Going Public Kill Everything That's Awesome About Twitter? je dlouhé a zajímavé čtení na téma budoucnosti Twitteru. Zda se mu podaří najít příjmy a nepřijít o uživatele. A zda přežije vstup na burzu.

Ano, ano, tento titulek to říká správě. Peklo zamrzlo, Google prodává reklamy Facebooku. Viz Hell Freezes Over: Google to Sell Facebook Ads.

Twitter Has A Serious User Growth Problem Ahead Of Its IPO [STATS], tvrdí na Mediabistro.com. A ukazují to na číslech a grafech. A možná mají pravdu.

INFOGRAFIKA

Video Marketing: Social Proof by the Numbers aneb můžete online marketing řešit přes video?

The #Selfie Phenomenon? Jsou skutečně #selfie (neboli obrázky sebe sama) takovým fenoménem?

To přece potřebujeme vědět, jaké značky kávy jsou na Twitteru nejvíce populární. Viz Most Popular Coffee Brands On Twitter.

A na závěr. Jak bojovat s troly? Viz Troll Fighting Tips and Tricks: The Moderation Protocol

BRAND24

Co se (většinou) nedostalo do článků a stojí z právě uplynulého týdne za pozornost. Mohlo by se hodit, mohlo by zaujmout, možná to prostě jenom nějak tak uniklo v záplavě stovek článků a zpráv, které se uplynulém týdnu objevily. Ručně tříděné ze stovek zdrojů a tisíců přečtených zpráv, v drtivé většině zahraničních. Vzniká průběžně celý týden.

Pokud chcete seriál sledovat, má vlastní štítek v podobě #TYDEN.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).