Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku J. K. Rowlingová oživuje tajemným webem Pottermore slávu a výnosy z čarodějnického učně od Kubus - Vzhledem k tomu, že partnerem webu je Sony,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 6. 2011 11:14

    Kubus (neregistrovaný)

    Vzhledem k tomu, že partnerem webu je Sony, tak bych očekával snahu prosadit s Potterem jejich vlastní čtečky PRS. Kindle je jasný vedoucí protivník, ale nemusí na něj brát až takové ohledy.

    Jak už autor napsal, vlastně o nic nejde. Knihy jsou jedny z nejstahovanějších a v elektronické podobě jsou v různých překladech dostupné už hodně dlouho. Kdo měl o Pottera zájem a ten byl největší vždycky po vydání knihy a pak po vydání posledního dílu a uzavření celé ságy, ten už stejně všechno přečetl. V papírové, nebo lektronické verzi.

    Nynější snahu bych tedy chápal spíš jako nějaký experiment, u kterého se nemusí až tak zaměřovat na obchodní stránku věci čistého zisku z prodeje elektronických verzí knih. Protože ta je až druhotná, myslím. Šlo by mi spíš o to vydání bez DRM, donucení Amazonu podporovat ePub atd. PR, které z toho půjde, bude myslím důležitější.

  • 29. 6. 2011 14:01

    Kubus (neregistrovaný)

    To by asi nebylo zrovna nejchytřejší, ne?

    Prostě se vydá speciální edice čteček PRS s motivy Harryho Pottera, všechny fotografie knih budou s touto čtečkou, Rowlingová natočí hezké video s PRS-600 v náručí a všichni budou spokojení.

    Kindlisté sice budou chvíli brblat, že si jako nemohou Pottera koupit, ale Amazon rychle svolí a zase budou všichni spokojení.

  • 29. 6. 2011 12:33

    Mareš (neregistrovaný)

    Jé, to je nádhera, bude se to prodávat i u nás? Ty slogany: "Nespoléhejte na ksindl, přisajte se přímo k PRSu světové literatury!"

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).