Hlavní navigace

Jaké články nejvíc sdílíme na Facebooku? Ataxo spustilo Lajkovani.cz

5. 6. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Do rodiny webů Klaboseni.cz a Obrazeni.cz přibyl další člen – Ataxo Interactive spustilo server, který řadí zpravodajské články podle toho, jak je lidé sdílejí na Facebooku.

Zajímá vás, jaké zprávy lidé nejvíce sdílejí na Facebooku? Přehled nabízí služba Lajkovani.cz, kterou dnes spustila firma Ataxo Interactive. Na konferenci Firmy v sociálních sítích 2013 to oznámila analytička firmy Eliška Hutníková.

Služba prochází největší české zpravodajské weby a sleduje, které jejich zprávy mají na Facebooku největší úspěch. Příspěvky je možné seřadit podle celkového počtu interakcí, podle počtu sdílení, facebookových komentářů nebo „lajků“.

Žebříček se počítá vždy za dobu 24 hodin a aplikace je zatím v betaprovozu, upozorňuje na webu Josef Šlerka z Ataxo Interactive.

Kromě Lajkovani.cz, které se zařadilo po bok obdobných služeb pro Twitter (Klaboseni.cz) a Instagram (Obrazeni.cz), chystá firma na nejbližší dny spuštění webu Prehravani.cz, který bude monitorovat hudební službu LastFM, prozradila Hutníková.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).