Hlavní navigace

Jiří Paroubek získá doménu paroubek.eu zdarma, Aleš Slabý se jí prý vzdává

10. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Loni v prosinci jsme vás informovali o sporu o doménu paroubek.eu drženou společností Deredes. To je firma Aleše Slabého, známé kontroverzní postavy českého internetového prostředí. Doménu paroubek.eu chtěl do svého držení získat Jiří Paroubek, předseda České strany sociálně demokratické. Soud podle ČTK společnosti Deredes doporučil se s expremiérem domluvit mimosoudně a tak se nyní údajně stalo. Aleš Slabý v prohlášení pro média informuje o bezplatném převodu domény: Dne 10. března 2010 byla…

Loni v prosinci jsme vás informovali o sporu o doménu paroubek.eu drženou společností Deredes. To je firma Aleše Slabého, známé kontroverzní postavy českého internetového prostředí. Doménu paroubek.eu chtěl do svého držení získat Jiří Paroubek, předseda České strany sociálně demokratické. Soud podle ČTK společnosti Deredes doporučil se s expremiérem domluvit mimosoudně a tak se nyní údajně stalo. Aleš Slabý v prohlášení pro média informuje o bezplatném převodu domény: Dne 10. března 2010 byla podepsána dohoda o převodu domény paroubek.eu na pana ing. Paroubka. Důvod, proč jsme se takto rozhodli je ten, že se naše společnost zabývá především vymáhání pohledávek a nikoli politikou, a chceme se v následujících letech účastnit výběrových řízení pořádaných státní správou.

V minulosti se objevila podmínka, že má Jiří Paroubek pro získání domény poukázat částku 100 000 korun na charitu. Věříme, že pan Ing. Paroubek běžně přispívá do neziskového sektoru, proto je podmínka 100 000 korun na charitativní účely splněna, tvrdí Aleš Slabý. Doména by prý měla být převedena v dohledné době. O samotný převod domény se postarají již právní zástupci ing. Paroubka, kteří budou kontaktovat sdružení EURid. Na převod domény tedy nyní již nemáme vliv, proto termín neznáme, dodává Aleš Slabý.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).