Hlavní navigace

Kino či golfový trenažer. Avast se přestěhoval do nového pražského sídla

8. 12. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Erste Group Immorent
Avast dokončuje stěhování do nového sídla ve stylu Silicon Valley. Firma už má přes 600 zaměstnanců, 90 procent z nich je v Praze.

Česká kyberbezpečnostní společnost Avast Software během nadcházejícího víkendu dokončí stěhování do nového sídla. O uplynulém víkendu se do nových prostor v kancelářské budově Enterprise Office Center na pražském Pankráci přestěhovala první polovina zaměstnanců, další budou následovat. Slavnostní křest proběhne v lednu.

Avast si v budově o celkové rozloze 29 tisíc čtverečních metrů od investora Erste Group Immorent pronajal více než poloviční plochu 15 tisíc čtverečních metrů, která je rozestřena do šesti a půl pater. Původně se přitom počítalo s plochou o něco menší. Kapacita nových kanceláří nedaleko původní rovněž pankrácké budovy je více než tisíc zaměstnanců.

Firma tak má dostatečnou rezervu pro případný další růst. V současné době zaměstnává přes 600 lidí, přičemž 90 procent z nich bude působit právě v novém sídle. Zbytek je rozesetý v různých pobočkách po světě, i díky akvizicím v minulosti.

Golfový trenažer či kino

Avast nabírá zaměstnance velkou rychlostí, jen letos měl plán na zhruba dvě stovky nových lidí. Poslední náborová vlna se v současné době lehce zmenšuje. Zhruba 50 procent zaměstnanců Avastu pracuje ve výzkumu a vývoji.

Enterprise Office Center, nové pražské sídlo Avastu.
Autor: Erste Group Immorent

Enterprise Office Center, nové pražské sídlo Avastu.

Nový komplex ještě není úplně dokončený, probíhají poslední úpravy a dodělávky. V sedmém patře například bude fitcentrum, knihovna, golfový trenažér, hudební studio, kino, dílna či houpací sítě. Avast má nově ve stylu Silicon Valley také vlastní kuchyni, kterou provozuje firma Perfect Canteen.

Začátkem loňského roku firma získala od globální finanční skupiny CVC Capital Partners investici, která ji ocenila na miliardu dolarů. CVC teď společně se Summit Partners (investoval v minulosti) drží největší 47procentní podíl, výrazných 43 procent stále ovládají spoluzakladatelé Eduard Kučera a Pavel Baudiš a 10 procent pak připadá na zaměstnance.

Tipy C

Český antivirový hráč v loňském roce dosáhl na rekordní čísla. Tržby vyrostly na 217 milionů dolarů (z předchozích 144 milionů) a zisk EBIDTA poskočil ze 102 milionů na 153 milionů dolarů.

Společnost se vedle tradičního byznysu kolem antivirů na počítače snaží zpeněžit také chytré telefony a tablety. „Je nám jasné, že takto to nepůjde navždy. Počítačový trh je tam, kde je. Musíme více diferencovat naše možnosti,“ řekl nedávno Lupě provozní ředitel Avastu Ondřej Vlček. Novinkou, která má mobilní monetizaci přinést, je produkt vyvinutý z akvizice firmy Remotium.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Reportér Lupa.cz a E15. O technologiích píše také do zahraničních médií.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).