Hlavní navigace

Kradené účty na Facebook i Twitteru ve velkém ke koupi, Facebook prý aktivně detekuje malware ve vašem počítači

12. 2. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Trusteer Research objevil „Factory Outlet“ nabízející ve velkém kradené účty na Facebooku i Twitteru. Účty pravděpodobně pocházejí z botnetových aktivit – sbírání přístupových informací k bankovním účtům přivádí útočníky i k získání přístupových údajů pro sociální sítě a další weby. Na článku informací od Trusteer Research je ale zajímavé ještě vyjádření Facebooku. Ten tvrdí, že „aktivně detekuje známé malware na zařízeních uživatelů“ :

Trusteer Research objevil „Factory Outlet“ nabízející ve velkém kradené účty na Facebooku i Twitteru. Účty pravděpodobně pocházejí z botnetových aktivit – sbírání přístupových informací k bankovním účtům přivádí útočníky i k získání přístupových údajů pro sociální sítě a další weby.

BRAND24

Na článku informací od Trusteer Research je ale zajímavé ještě vyjádření Facebooku. Ten tvrdí, že „aktivně detekuje známé malware na zařízeních uživatelů“ :

We contacted Facebook, Twitter and cPanel to advise them that they would be mentioned in this blog. Facebook requested that we pass on some information about their site’s security measures. Here’s a summary of their response:

i) Facebook actively detects known malware on users' devices to provide Facebook users with a self-remediation procedure including the Scan-And-Repair malware scan

ii) Facebook has built robust internal systems that validate every single login to the Facebook site, regardless of whether the password is correct or not, to check for malicious activity. Analyzing every single login to the Facebook site has added a layer of security that protects Facebook users from threats both known and unknown

iii) Please advise your readers to report to Facebook any spam they find on the Facebook site

Zdroj: Cybercrime Factory Outlets – Fraudsters Selling Bulk Facebook, Twitter and Web Site Admin Credentials

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).