Hlavní navigace

Majitel Extra.cz Jan Barta spustil „chytřejší bulvár“ G.cz

31. 1. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nový projekt má nabídnout „každý den nová, pravdivá, ověřená a překvapivá fakta“ a inspiroval se službou Buzzfeed. Dnes se objevil na webu a ožila i jeho facebooková stránka.

Nový webový magazín G.cz pochází ze stáje podnikatele Jana Barty, který provozuje také bulvární magazín Extra.cz. Podle Bartova dřívějšího vyjádření projekt vede bývalý šéfredaktor časopisu Maxim Pavel Vondráček, který je zároveň jeho spolumajitelem.

Také nový magazín má nabídnout lehké čtení: „Bude inspirovaný Buzzfeedem, trošku řízlý Maximem, řekněme takový trošku chytřejší bulvár,“ popisoval původně projekt Barta na svém blogu. Podle vyjádření Pavla Vondráčka na serveru Mediář.cz ale má jít spíše o „faktografický zábavní web“.

Tomu odpovídá i slogan „Srovnáváme život do žebříčků“ a titulky drtivé většiny prvních textů, které jsou postaveny na známém principu „10 věcí, které…“

Screenshot G.cz

Bartův loňský mediální projekt Extra.cz téměř hned po spuštění začal atakovat hranici milionu RU měsíčně. Barta nedávno v rozhovoru pro iDNES.cz potvrdil, že přibližně dvě třetiny této návštěvnosti jsou nakupované.

Vývoj návštěvnosti (RUest) Extra.cz – zdroj: NetMonitor

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).