Hlavní navigace

Malostranská IT setkání představí zajímavé projekty vznikající na akademické půdě

22. 5. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: F Solutions
Už za týden odstartuje cyklus Malostranská IT setkání, který má za cíl upozornit na zajímavé technologie a nástroje s vysokým komerčním potenciálem, které vznikají na akademické půdě.

Katedra softwarového inženýrství Matematicko-fyzikální fakulty UK spolu se společností F solutions připravují na 29. května první akci z cyklu Malostranská IT setkání.

Cílem Malostranských IT setkání je představovat zajímavé technologie, funkční prototypy a nástroje s vysokým komerčním potenciálem, které vznikají na akademické půdě, a umožnit studentům, akademickým pracovníkům a zástupcům firem účastnit se brainstormingu nad jejich možným komerčním využitím.

Hlavní motivací Malostranských IT setkání je vytvoření platformy pro spolupráci akademického prostředí a firem, která bude založena nikoliv na roli VŠ jakožto zdroje absolventů pro obsazení konkrétních pracovních pozic, nýbrž VŠ coby zdroje nápadů pro komercializaci a partnera pro realizaci společných projektů

Akce je určena především zástupcům IT firem, akademickým pracovníkům, kteří mají zájem o spolupráci s komerční sférou, studentům IT oborů a odborníkům v oblasti transferu technologií.

Jedná se o první setkání, na němž bude rovněž diskutována otázka koncepce těchto setkání pro následující akademický rok.

BRAND24

V rámci této akce se uskuteční otevřená debata o nastavení různých aspektů spolupráce MFF UK s komerčním sektorem. Témata odborných příspěvků prvního Malostranského setkání spadají do oblasti sémantického webu (koncept Linked Data) a extrakce informací – česká řešení nad platformou GATE.  Autory příspěvků budou Martin Nečaský, odborník na technologii XML, a Jan Dědek, tvůrce rozšíření nad GATE.

Setkání se koná v úterý 29.5.2012 od 14:00 do 15:40 hod. v budově MFF UK, Malostranské nám. 25, Praha 1, posluchárna S8. Kompletní program je k dispozici zde. Už nyní se můžete na setkání registrovat prostřednictvím webového formuláře.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).