Hlavní navigace

Microsoft Tag (u Microsoftu) končí, QR kódům už konkurovat nebude

20. 8. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Microsoft Tag spuštěný v roce 2010 měl být konkurencí QR kódům. Měl být barevnější, atraktivnější a měl zvítězit. Stále živořící QR kódy ale stejně neporazil.

Microsoft oznámil konec služby Microsoft Tag, kterou spustil v roce 2010. Jde o barevnou alternativu černobílým kostičkovaným QR kódům. 

Na konci vlastní varianty „2D čárového kódu“ od Microsoftu vlastně není nic neočekávávaného. Prostě se neujala a nepomohla jí ani řada pokusů o oživení, ani partneři snažící se alternativní QR kódy používat.

Samotné QR kódy to také nemají jednoduché a narážejí na zásadní problém. Tisknout je vcelku není problém, číst už ano. Čtečka pro QR kódy se do základního softwarového vybavení mobilů nedodává a uživatelé si musí nějakou opatřit. A proč by to vlastně dělali, když většinou vůbec netuší, co to QR kódy jsou? Totéž platí pro konkurenční Microsoft Tag.

Druhým důvodem mohou být obvyklé chyby při používání QR kódů. Velmi často se totiž stává, že pokud mobil na kód zamíříte a získáte v něm uloženou informaci, dostanete jen adresu webu. Ten obvykle nebývá přizpůsoben pro mobily a tak je v praxi nepoužitelný. Často jde o miniweby, které jsou součástí nějaké kampaně a na jejich mobilní verzi se zapomnělo.

Microsoft Tag končí, nicméně licenci na jeho další použití získá společnost Scanbuy. Ten by v podpoře této technologie měl pokračovat od 18. září tohoto roku.

BRAND24

Kompletní text oznámení:

This August 19, 2013 notice is to inform our Microsoft Tag customers that the Microsoft Tag service will terminate in two years, on August 19th, 2015. We are providing this two-year termination notice in accordance with our Terms of Use for the Microsoft Tag Service located at this link: http://tag.microsoft.com/tag-terms-of-use.aspx. See Section 2 – Availability of Service; Changes to the Agreement & Service, paragraph 2.1.

Through August 19, 2015, you will be able to continue to log into your existing Microsoft Tag service account, use existing Microsoft Tag codes, generate new Microsoft Tags, and run reports as usual. Scanbuy has been selected to support Microsoft Tag Technology on the ScanLife platform beginning no later than September 18th, 2013, and to offer transition and migration services to Microsoft Tag customers who choose to migrate to the ScanLife platform. This transition path will help you to continue running your campaigns using Microsoft Tags on the ScanLife platform.

Scanbuy is the largest provider of QR codes and runs 
ScanLife, a cloud-based mobile engagement platform for creating personalized, uniquely tailored experiences for consumers to digitally engage with brands in their everyday surroundings through smartphones.
Learn more about the ScanLife Migration Path now.

We thank you for allowing us to serve you as our Microsoft Tag customer. If you have questions that Microsoft can assist you with please contact
taginfo@microsoft.com.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).