Hlavní navigace

Mobilní SkyDrive má více spolupracovat s Office Mobile a OneNote

11. 1. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Aplikace úložiště SkyDrive pro Android a iOS by měla přinášet větší užitek než doposud. Po postupném zavedení podpory zálohování fotek Microsoft plánuje užší propojení s Office Mobile a OneNote.

Společnost Microsoft se chystá průběžně zvyšovat úroveň mobilní aplikace svého cloudového úložiště SkyDrive pro konkurenční platformy Android a iOS. Chystané změny mají mít návaznost na úpravy ve Windows 8.1, kde se SkyDrive stal výchozím úložištěm souborů. Spojeny jsou dle našich informací rovněž s příchodem Windows Phone 8.1, který je plánován na letošní duben.

Co se týče nabídky funkcí, tak SkyDrive má ze všech známějších služeb daného typu zdaleka nejchudší mobilní aplikaci pro Android či iOS. Prvním krokem pro zvýšení konkurenceschopnosti  je doplnění podpory automatické zálohy pořízených fotografií do cloudu, jejich zpřístupnění z dalších zařízení a umožnění jejich snadného sdílení či publikování.

Nová funkce byla uvedena již v závěru loňského roku při poslední velké aktualizaci aplikace pro iOS. Uživatelé zařízení se systémem Android by se jí však měli v dohledné době dočkat také. Dlužno dodat, že totožné funkce často i v mnohem propracovanější podobě jsou pro mobilní aplikace hlavních konkurentů již nějakou dobou zcela běžné.

Microsoft slibuje také větší synergii s mobilní aplikací OneNote pro správu poznámek. Na rozdíl od Googlu nemá v plánu do mobilní aplikace svého cloudového úložiště implementovat alespoň základní funkce kancelářských aplikací, ale mělo by dojít na mnohem vyšší konvergenci aplikace SkyDrive s Office Mobile pro iOS a Android.

BRAND24

Dlužno však dodat, že Office Mobile je k dispozici exkluzivně pro předplatitele Office 365 (pro firmy i domácnosti), přičemž po funkční stránce mobilní kancelářská aplikace Microsoftu zůstává za očekáváními. Navíc stále nepodporuje tablety se systémem Android, které jsou v nyní nejprodávanější. Office Mobile zatím cílí jen na iPhone, iPad a chytré mobily se systémem Android.

Samotný SkyDrive nyní nabízí mobilní aplikaci pro Android a iOS. Ve Windows Phone je již integrován stejně jako v nejnovějších Windows 8.1. Ve Windows 8 a Windows RT je předinstalována alespoň jeho dotyková aplikace. SkyDrive je rovněž součástí softwarové výbavy herních konzol Xbox 360 a Xbox One. Navíc je k dispozici webové rozhraní optimalizované pro ovládání dotykem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).