Hlavní navigace

Nokia se omlouvá už nejenom za video, už i za fotografie

9. 9. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nokia v sobotu rozšířila omluvu za zavádějící marketingové materiály zveřejněné při spuštění nových modelů telefonů Lumia. Po videu, které se tvářilo jako natáčené mobilem, ale bylo natáčené na profesionální kameru, se omluva dotkla i fotografií. Některé z nich byly také „simulace“. Video „Nokia Pureview“ můžete vidět níže již v „opravené“ podobě. Ta již zmiňuje, že jde o „Simulaci“. A zhruba okolo třicáté sekundy stále můžete krátce zahlédnout kameramana s kamerou – je vidět jako odraz ve skle.

Nokia v sobotu rozšířila omluvu za zavádějící marketingové materiály zveřejněné při spuštění nových modelů telefonů Lumia. Po videu, které se tvářilo jako natáčené mobilem, ale bylo natáčené na profesionální kameru, se omluva dotkla i fotografií. Některé z nich byly také „simulace“.

Video „Nokia Pureview“ můžete vidět níže již v „opravené“ podobě. Ta již zmiňuje, že jde o „Simulaci“. A zhruba okolo třicáté sekundy stále můžete krátce zahlédnout kameramana s kamerou – je vidět jako odraz ve skle.

Omluva za fotografie se týká fotografií z Helsinek. Ty byly také pořízeny profesionální foto technikou. Podrobnosti o tomto selhání se objevily v pátek na Hacker News a také na blozích – viz Nokia faked the still photos too, kde je mimo jiné i ukázáno, že optika telefonu by nikdy nemohla takovéto fotografie pořídit.

 Omluvu týkající se videa najdete v An apology is due. Mashable informuje o rozšíření omluvy i na fotografie.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).