Hlavní navigace

O kmitočty v pásmech 1800 a 2600 MHz se utkají současní tři operátoři

23. 3. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Isifa
Lhůta pro podávání přihlášek do aktuálně vyhlášené aukce na LTE kmitočty uplynula. Žádný nový hráč se do ní ale nepřihlásil.

Rozdělování LTE kmitočtů, které zbyly z aukce z roku 2013, nepřinese zřejmě žádné překvapení. Zájem o ně mají jen současní tři operátoři. Nikdo nový se do dražby nepřihlásil, oznámil dnes Český telekomunikační úřad (ČTÚ).

O účast ve výběrovém řízení mají zájem jen O2 Czech Republic, Vodafone Czech Republic a T-Mobile Czech Republic.

„ČTÚ konstatoval, že všechny došlé žádosti splňují formální požadavky stanovené v kapitole 8.2.1 Vyhlášení výběrového řízení a obsahují i povinné přílohy. Úřad nyní žádosti vyhodnotí z hlediska splnění všech stanovených podmínek účasti ve výběrovém řízení,“ uvádí regulátor.

BRAND24

V druhé polovině dubna by podle harmonogramu měla proběhnout zkušební aukce a ostrá dražba by se měla rozběhnout 27. dubna. Souhrnná vyvolávací cena kmitočtů je 734 milionů Kč.

ČTÚ zároveň připravuje aukci v pásmu 3,7 GHz, ke které začátkem března spustil opakovanou veřejnou konzultaci. Do aukce chce dát celkem pět bloků, každý z nich má mít vyvolávací cenu 17 milionů Kč.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).