Hlavní navigace

Ondřej Filip z CZ.NIC opět zvolen do poradního orgánu tajemníka OSN

21. 5. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ondřej Filip, výkonný ředitel sdružení CZ.NIC, bude již čtvrtým rokem členem poradního orgánu generálního tajemníka OSN pro setkání zabývající se správou internetu.

Česká republika má už téměř stabilního zástupce v poradním orgánu generálního tajemníka OSN. Ondřej Filip, výkonný ředitel sdružení CZ.NIC, bude již čtvrtým rokem členem organizace Multistakeholder Advisory Group (MAG), která je poradním orgánem generálního tajemníka OSN pro organizaci Internet Governance Fora. Ondřej Filip byl do skupiny poradců poprvé zvolen v roce 2008. Jednotliví členové vykonávají práci v rámci MAG ve prospěch internetové komunity na celém světě bez nároku na honorář.

Členové organizace Multistakeholder Advisory Group (MAG) reprezentují zájmy vlád, soukromého sektoru a občanské společnosti včetně akademických a technických komunit ze všech světových regionů. Smyslem MAG je dávat doporučení sekretariátu OSN v čele s generálním tajemníkem v přípravách vrcholného setkání týkajícího se správy internetu – Internet Governance Fora. Multistakeholder Advirsory Group se oficiálně schází několikrát za rok a na její zasedání jsou pravidelně zváni také představitelé příslušných mezivládních organizací a Evropské komise. Více informací o MAG najdou zájemci na internetových stránkách www.intgovforum.org.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).