Hlavní navigace

Podvodný e-shop na Elektrosmart.cz se vrací, láká na 30% slevu [AKTUALIZOVÁNO]

19. 2. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Je to klasické schéma, které se stále opakuje: e-shop nabízí zboží za výhodné ceny, ale tentokrát ne přímo, ale s pomocí 30% slevy.
  • 11:00 – v závěru textu doplněno vyjádření firmy Shoptet, jejíž služby e-shop využívá 

VIP kupony na slevu 30 % a pár desítek kusů zboží, klasicky zejména tablety, mobily, notebooky a pár kousků bílého zboží. Výsledek je ten, že koupěchtiví (a hlavně nízké ceny chtiví) důvěřivci se nechají nachytat. 

Schéma je stejné jako v řadě případů z posledních let – musíte zaplatit předem. A po zaplacení už zboží nikdy neuvidíte. Obchod za pár týdnů zmizí, aby se objevil někde jinde. Pod jiným názvem, ale se stejným schématem

Přitom www.elektrosmart.cz má všechny klasické příznaky tohoto podvodného schématu – velmi omezená nabídka, až podezřele výhodné ceny, žádné kontakty, žádné IČ/DIČ – nebo takové, které patří někomu jinému (což je mimochodem tento případ). Přidejte k tomu skrytě registrovanou doménu, nedávné založení a okopírované obchodní podmínky.

TIP: Jak poznat podvodný e-shop? Tady je jedenáct příznaků, které napoví vydala Lupa.cz v červenci 2013. Platí stále. A pokud chcete pro srovnání podobný případ z minulosti, podívejte se do Unasusetrite.cz je další podvodný e-shop. Jak při nákupech nenaletět?

S tímhle vším by se mohlo zdát, že se lidé jen těžko nachytají, ale opak je pravdou. Jak se můžete podívat v záznamech na Podvodnefirmy.cz, nachytaných je docela dost. Nechybí tam ani obvyklé pokusy tvrdící, jak je vše v pořádku. Samozřejmě pocházející z IP adres ze zahraničí (5.45.179.* možná něco i naznačuje). 

Co je ještě zajímavější, právě www.elektrosmart.cz má podvodnou historii sahající několik let do minulosti – opět se můžete podívat v záznamech na Podvodnefirmy.cz – rok 2012 a další rok 2013, kde také najdete, že bylo použito stejné schéma (30% slevy, kupony šířené e-mailem.

Varování před Elektrosmart.cz ale najdete ještě více – Sdružení obrany spotřebitelů má vlastní záznam a poněkud podivná je informace na Mojestarosti.cz, kde „postižená“ uvádí, že podvodnice si založila na její údaje nejenom tento e-shop, ale nechává na účet postižené posílat peníze. Varování najdete nakonec i na Spotrebitel.cz v podobě Varování před Elektrosmart.cz!!

Obchodní podmínky a číslo účtu. Dát v těchto případech čísla účtů do vyhledávače také často pomůže.

Obchodní podmínky a číslo účtu. Dát v těchto případech čísla účtů do vyhledávače také často pomůže.

Není nezajímavé, že s Elektrosmart.cz je spojeno číslo účtu 670100–2212449271/6210, které najdete i v jiné aktivitě. Na falešných kuponech na 1000 Kč za pohonné hmoty u AGIP/ENI. Za ty musíte, právě na tento účet, zaplatit 500 Kč. 

BRAND24

Aktualizace 11:00 – Firma Shoptet, jejíž platformu podvodný e-shop využívá, na Twitteru oznámila, že provozovateli zablokovala přístup do administrace obchodu a celou věc řeší s Policí ČR.

Na hlavní stránce e-shopu se teď také zobrazuje upozornění na to, že bude e-shop uzavřen:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).