Hlavní navigace

Quora dostává přepracované komentáře

27. 9. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Řady vylepšení se dočkala Quora, nejvyhypovanější startup loňského roku zaměřený na zodpovídání otázek.
Nové komentáře na Quoře umožňují přímé reagování na konkrétní předchozí komentář, editaci i hlasování o kvalitě.

Nové komentáře na Quoře umožňují přímé reagování na konkrétní předchozí komentář, editaci i hlasování o kvalitě.

Většina vylepšení spadá do kategorie „to už jsme měli dávno na…“, jenže Quora je posedlá dotahováním záležitostí do stavu použitelnosti. Například možnost reagovat přímo na komentář a tedy vytvářet vlákna komentářů jsou dávnou součástí už například komentářového systému na Lupě, jenže na Quoře to prostě funguje lépe – tak, jak byste čekali.

Další zajímavostí je možnost hlasovat o komentáři, tedy zvýraznit jej slovy Upvote/Downvote. Odlišíte tak zrno od plev, zajímavé od nezajímavých komentářů. I to vypadá jednoduše a vlastně to také na Lupě máme, Quora za tím má propracovaný systém věrohodnosti, takže pokud budete spamovat a posouvat vlastní komentáře nebo komentáře spřátelených lidí, Quora tomu nebude přikládat takovou váhu. Reputační management v praxi. 

Mezi další drobnosti patří vkládání obrázků do komentářů a jejich editování po zveřejnění.

Quora zaujala právě svou důsledností, s níž se vymyká běžnému webovému formuláři a blíží se aplikaci. Už, když vkládáte do vyhledávače svou otázku, snaží se analyzovat, co jste mohli myslet a nabídnout vám již hotová témata, která by vám mohla pomoci. Už proto se na ní často objevují velmi zajímavé diskuse, které nechávají nahlédnout do leckterých zákulisí.

BRAND24

Na Lupě jsme se podívali Quoře na zoubek letos v lednu.

Stojí za to zmínit, že existuje řada českých webů, které dělají podobné věci, jako Quora, snaží se být systémy pro otázky a odpovědi, ale komfortu Quory žádný z nich nedosahuje a po pravdě, nedosahují jej ani zahraniční konkurenti. Nejenom proto, že Quora svým pohodlím přitahuje nejzajímavější osobnosti a v určitých oblastech se stala konkurencí či alternativou k Wikipedii.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl v letech 2008 – 2012 šéfredaktorem serveru Lupa.cz. Stál u zrodu řady projektů. Je spoluzakladatelem Energomonitoru, v CZ.NIC vedl projekt Turris. Je předsedou místní organizace Pirátské strany v Brandýse – Staré Boleslav.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).