Hlavní navigace

SAP v Brně rozšíří vývojové centrum, nabere 80 nových lidí

18. 2. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Jan Sedlák
Na Moravě tak SAP zaměstná už 200 lidí. Velké pohyby jsou také v centrech firmy v Praze.

Německá softwarová společnost SAP v Brně rozšíří své vývojové centrum pro střední a východní Evropu. Podle informací Lupy zde chce SAP během půl roku přibrat 80 nových vývojářů a podobných pozic. Celkový počet lidí v moravské centrále se tak rozroste na dvě stovky – v současné době v Brně pro SAP pracuje 120 zaměstnanců.

SAP chce kolem 60 procent nově otevřených pozic obsadit studenty a absolventy, na jejichž náboru bude spolupracovat i s brněnskými vysokými školami typu VUT a Masarykova univerzita. Tomu odpovídají i požadavky – firma nehledá ani tak hardcore vývojáře na backendové systémy, jako spíše lidi, kteří ovládají HTML5 a JavaScript. Aktuálně vypsané pozice jsou na webu.

V brněnském SAPu se mimo jiné pracuje na uživatelských rozhraních pro různé platformy, konkrétně skrze nástroj SAP Fiori. Dělá se také na klíčovém produktu S/4HANA, tedy firemním informačním systému pracujícím na rychlé in-memory platformě a databázi HANA. S novým náborem se mají vytvořit čtyři nové vývojářské týmy pro finanční aplikace.

Pohyby i v Praze

SAP chce v Brně růst ze tří důvodů. Firmě se líbí práce tamních vývojářů a prý s nimi má výborné zkušenosti, tým už má kvalifikaci ve finančních aplikacích, a město je dobře napojeno na technické univerzity.

Brněnské vývojové a lokalizační středisko pro střední a východní Evropu oficiálně vzniklo v roce 1998, pracovalo se zde ale už od založení české pobočky SAPu. Na Moravě se konkrétně dělalo na lokalizacích produktů pro český a slovenský trh. Centrum sídlí v kancelářském komplexu Spielberk Office Centre na Holandské.

BRAND24

Pobočka v Brně formálně spadá pod tuzemský SAP a spolupracuje také s dalšími vývojovými centry. SAP má v Praze vývoj pro produkty Ariba (asi 250 lidí) a Concur (300 zaměstnanců). Jak už jsem nedávno psal, tyto sekce se společně s pobočkou v Nových Butovicích v dohledné době přestěhují do nových společných kanceláří v rámci Metronom Business Center.

Na stěhování a nábor sta lidí se v Česku chystá také velký rival SAPu Oracle, který se přesune do centra Aviatica. O kondici samotného SAPu si můžete přečíst v samostatném textu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Reportér Lupa.cz a E15. O technologiích píše také do zahraničních médií.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).