Hlavní navigace

Seznam plní sliby. Turistické mapy Evropy už jsou na Androidu i off-line

27. 10. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Androidová aplikace už nabízí i cyklostezky. Novinkou aplikace je automatická základní lokalizace v anglickém jazyce.

"V říjnu spustíme nové Mapy.cz pro Android. Ty umožní stáhnout veškeré státy Evropy do aplikace off-line, tvrdil v září šéf Seznamu Pavel Zima s tím, že celý Starý kontinent zabere v telefonu 10 GB. 

Nakonec to v Seznamu stihli. Aktualizace mapové aplikace tak umožní využívat mapy i bez připojení k internetu, a to včetně turistických map a cyklostezek. Zatím jde jen o aplikaci pro Android.

"Pracujeme na dostupnosti pro platformy iOS a Windows Phone,“ vysvětluje na blogu Seznamu Martin Fuks, produktový manažer týmu Mapy.cz.  

BRAND24

Mapovou aplikaci si za dva roky fungování stáhlo víc než milion a půl uživatelů. "Během letošního léta lidé nejvíce vyhledávali chorvatská města Split a Zadar, ale také rakouskou Vídeň nebo řecký Kos. Přitom Řecko zabere přibližně 130 MB paměti, Rakousko 300 MB a Chorvatsko ani ne 70 MB,“ uvádí Fuks. 

Fuksův tým chce záběr ještě rozšiřovat i o mimoevropské země. Seznam má spadeno i na zahraniční uživatele a aplikace se automaticky přepíná do angličtiny podle jazyku v telefonu. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).