Hlavní navigace

Seznam spouští Volnamista.cz, server s pracovními inzeráty do 350 znaků

5. 9. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Žádná registrace, žádné psaní profesních životopisů – tak Seznam popisuje nový server s pracovními inzeráty, který spustí příští pondělí. Současná služba Spráce.cz skončí.

Nový web Volnamista.cz bude podle Seznamu zaměřený na jednoduchost. Firma službou evidentně cílí na uživatele, které nebaví vytvářet osobní prezentace jako na Jobs.cz nebo na LinkedIn. Svou cílovou skupinu si firma ostatně prověřila průzkumem:

„Náš výzkum potvrdil, že lidé s nízkým vzděláním častěji hledají nekvalifikované manuální práce (40 % osob s dokončenou základní školou) nebo jsou ochotni dělat cokoli (33 %). Přitom jsou to právě oni, kdo nejvíce spoléhají na úřady práce a nejméně využívají k hledání práce internet. Z toho, co uvádějí, vyplývá, že jedním z důvodů může být i nepřehlednost pracovních portálů,“ řekl ředitel Seznamu Pavel Zima.

Na Volnamista.cz se bude uživatel v podstatě pořád pohybovat na jediné stránce – aktuální nabídky se mu zobrazí přímo na homepage a budou seřazeny podle času zadání. Uchazeč si bude moct inzeráty filtrovat podle regionu, oboru a typu úvazku. Toť vše.

Web je už online, do ostrého provozu Seznam službu spustí 9. září 

„Uchazeči o práci se často sami nedokáží zařadit do kategorií, ve kterých jim volná místa nabízí klasické pracovní portály nebo personální agentury. Často hledají nějakou inspiraci pro nový směr svého pracovního života, mnohdy ještě nemají ani konkrétně vyhraněný směr své budoucí kariéry,“ uvedl Seznam v tiskové zprávě.

Server tak spíše než webovou službu připomíná inzertní stránku novin. Číst nabídky bude možné bez registrace či vyplňování životopisu a každá nabídka se bude muset vejít do limitu 350 znaků. Po kliknutí na inzerát najde uchazeč telefonní číslo firmy nebo formulář, jehož prostřednictvím může firmu kontaktovat.

Zjednodušené má být i zadávání poptávky po pracovnících, ke kterému bude zaměstnavateli stačit mít účet na Seznamu. Vložení základního inzerátu bude zdarma, zpoplatněné bude až případné zvýraznění názvu pozice nebo nadpisu a obrázku. Firma bude moci k různým inzerátům použít také různá telefonní čísla nebo e-mailové adresy.

BRAND24

Volnamista.cz poběží ještě v září souběžně s obdobnou službou Sprace.cz. Ta ale na konci měsíce skončí a od října už bude Seznam provozovat jen Volnamista.cz. Na serveru se kromě pracovních inzerátů nebude zobrazovat reklama, potvrdila Lupě mluvčí Seznamu Irena Zatloukalová: „Zatím s reklamou na službě nepočítáme, minimálně pro rozjezd.“ 

Seznam cílí zejména na drobné zadavatele inzerátů z řad menších podnikatelů a živnostníků. Zvýhodněné balíčky pro větší firmy a personální agentury, které dnes nabízí Sprace.cz, na něm nebudou. „Základním pravidlem inzerátů je uvést konečného zaměstnavatele. Pokud na toto agentury přistoupí, mohou portál bez problémů využívat. Administrační rozhraní je pro všechny stejné – ať jde o velkého či malého zadavatele,“ dodává Zatloukalová.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).