Hlavní navigace

SocialBakers Jana Řežába nakupovalo SocialRSS

27. 10. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Už je zřejmé, k čemu SocialBakers hodlají použít investici 2 milionů dolarů, kterou nedávno získaly. K dalšímu rozšiřování uživatelské základny prostřednictvím akvizic.

SocialBakers tak za sebou mají druhou akvizici. Po Checkfacebook­.com, který se zabývá statistikami a demografií Facebooku, kupuje také SocialRSS. Tato služba je dnes největší službou pro import RSS do facebookových stránek, je poskytována zdarma a v prémiové verzi za poplatek. Facebook totiž sice umí RSS do stránek importovat, ale je to velmi obtížně použitelné, zatímco služba SocialRSS je velmi komfortní, ovšem ve zdarma verzi také pomalá. Její hlavní výhodou pro SocialBakers je ale obrovská uživatelská základna.

BRAND24

Social RSS je jednoduchá postingová aplikace a nad ní budeme jeho existujícím 150 000 uživatelům nabízet naše pokročilejší nástroje – konkrétně náš Engagement Builder – ideální nástroj pro správu Facebook stránek a platforma pro produkci aplikací, vysvětluje Jan Řežáb, šéf SocialBakers, důvody akvizice. Její cena nebyla oznámena.

SocialBakers uvádějí, že nyní mají přes čtvrt milionu uživatelů, z toho cca 500 platících zá­kazníků a jsou v provozním zisku. Firma získala letos v létě investici 2 miliony dolarů od Earlybird Venture Capital.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl v letech 2008 – 2012 šéfredaktorem serveru Lupa.cz. Stál u zrodu řady projektů. Je spoluzakladatelem Energomonitoru, v CZ.NIC vedl projekt Turris. Je předsedou místní organizace Pirátské strany v Brandýse – Staré Boleslav.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).