Hlavní navigace

Stodolarový notebook pořád zdražuje

30. 4. 2007
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Cena tzv. stodolarového notebooku, jemuž se na Lupě dlouhodobě věnujeme, stále roste. Zařízení především pro děti z chudých zemí by podle dostupných informací mělo stát 175 dolarů. Zajímavé je také to, že i přes původní vizi o zařízení postaveném čistě na open source, nyní dochází k úpravy systému Windows tak, aby byl provozuschopný právě na stodolarovém notebooku nadace OLPC. Mělo by se jednat o takzvaný třídolarový balíček, který Microsoft nedávno představil. (Root.cz)

Cena tzv. stodolarového notebooku, jemuž se na Lupě dlouhodobě věnujeme, stále roste. Zařízení především pro děti z chudých zemí by podle dostupných informací mělo stát 175 dolarů.

Zajímavé je také to, že i přes původní vizi o zařízení postaveném čistě na open source, nyní dochází k úpravy systému Windows tak, aby byl provozuschopný právě na stodolarovém notebooku nadace OLPC. Mělo by se jednat o takzvaný třídolarový balíček, který Microsoft nedávno představil. (Root.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).