Hlavní navigace

Stránky bývalého hackera opět hacknuty

22. 8. 2006
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Webové stránky svého času slavného hackera Kevina Mitnicka byly o tomto víkendu opět úspěšně napadeny. Útočníkovi (nebo útočníkům) se podařilo v neděli večer nahradit původní obsah stránek snůškou nadávek a upravenou fotografií Mitnicka. V tuto chvíli jsou stránky opět funkční. (Zone-h.org) Kevin Mitnick si v minulosti odseděl pět let za opakované hacknutí stránek společností jako je Motorola nebo Sun. Následně ještě nesměl tři roky používat počítač. Dnes se živí jako bezpečnostní expert a…

Webové stránky svého času slavného hackera Kevina Mitnicka byly o tomto víkendu opět úspěšně napadeny. Útočníkovi (nebo útočníkům) se podařilo v neděli večer nahradit původní obsah stránek snůškou nadávek a upravenou fotografií Mitnicka. V tuto chvíli jsou stránky opět funkční. (Zone-h.org)

Kevin Mitnick si v minulosti odseděl pět let za opakované hacknutí stránek společností jako je Motorola nebo Sun. Následně ještě nesměl tři roky používat počítač. Dnes se živí jako bezpečnostní expert a napsal mimo jiné dosti diskutovanou knihu Umění klamu. (Wikipedia)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).