Hlavní navigace

SugarSync: vzdálené vymazání dat z odcizeného PC pro všechny zákazníky

23. 6. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vymazat na dálku soubory synchronizované přes službu SugarSync z odcizeného či ztraceného počítače nyní mohou všichni platící uživatelé služby.

Nedávno jsme vás informovali, že ambiciózní synchronizační služba SugarSync svým firemním zákazníkům zpřístupnila funkci pro dálkové vymazání všech dříve synchronizovaných souborů z odcizeného nebo ztraceného počítače. Přestože reálný přínos funkce je diskutabilní, tak podle provozovatele služby o novou funkci jeví značný zájem i nefiremní uživatelé. Proto je nově přístupná i jim, ovšem pouze pokud si připlácí za cloudové úložiště s větší kapacitou. 

Firemní i nefiremní zákazníci služby SugarSync nyní mohou přes webové administrační rozhraní do vybraného počítače vyslat příkaz utilitě služby pro MS Windows, OS X nebo Linux. Ta pak automaticky odstraní z daného počítače veškeré synchronizované soubory. Tedy pokud k tomu bude mít příležitost. Odcizený či ztracený počítač by nejdříve někdo musel zapnout a připojit k Internetu.

BRAND24

Právoplatný majitel počítače o soubory nepřichází. SugarSync je nadále uchovává v cloudu, kde k nim lze přistupovat z jiného počítače přes synchronizační utilitu, z chytrého mobilu či tabletu pomocí přístupové aplikace nebo z takřka libovolného zařízení přes webové rozhraní. Pokud se odcizený či ztracený počítač vrátí majiteli, data lze z cloudu opět jednoduše obnovit. 

Vzdálené vymazání je prozatím jedinou funkcí nedostupnou uživatelům základní verze služby, která zdarma poskytuje cloudové úložiště o kapacitě 5 GB. Na dotaz, jestli v budoucnu bude více funkcí exkluzivně přístupných jen platícím uživatelům, provozovatelé služby uvedli, že při zachování kapacity bezplatného úložiště je to pravděpodobný směr dalšího vývoje.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).