Hlavní navigace

Twitter měl velký výpadek. Nejel web, mobilní aplikace, ani API [AKTUALIZOVÁNO]

19. 1. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Před půl desátou ráno přestala stránka Twitteru zobrazovat tweety. Výpadek se ale vyřadil z provozu také mobilní aplikace a API.

Aktualizace 12:05 – vypadá to, že se služby Twitteru probírají opět k životu. Většina veřejných API už také funguje, byť některé stále hlásí problémy s dostupností. Výpadek trval asi dvě a půl hodiny.

Původní zpráva:

Pokud se dnes ráno nemůžete dostat na Twitter, chyba není u vás. Služba má výpadek, který se – alespoň v našem případě – projevil těsně před půl desátou.

Webové rozhraní nezobrazuje tweety, ale jen oznámení o chybě. Mobilní aplikace fungují jen do určité míry – občas odmítají načíst nové tweety a odesílat je lze jen sporadicky, obvykle na několikátý pokus. Mimo provoz je také API, ze kterého čerpají data napojené služby.

Přesný rozsah ani příčina výpadku v tuto chvíli nejsou známé. Problémy potvrzuje i služba DownRightNow.

BRAND24

Podle oficiálního sdělení Twitter o problému ví a pracuje na opravě:

Some users are currently experiencing problems accessing Twitter. We are aware of the issue and are working towards a resolution.

Poslední potvrzený výpadek Twitter podle oficiální stránky zaznamenal v pondělí 18. ledna. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).