Hlavní navigace

Unie posluchačů paroduje autorské svazy

1. 12. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na českém Internetu se v krátké době objevil další recesistický projekt. Po údajné nacistické stanici Českého rozhlasu jím je Unie posluchačů parodující činnost autorských svazů. Naším cílem je zajistit posluchačům stejná práva jaká mají hudebníci, interpreti a jako poslední i mistři zvuku. Pouze díky jejich potlesku, pískotu, či dokonce jásotu mají koncerty a jiné kulturní akce tu správnou atmosféru. Tím se stávají nezbytnou součástí uměleckého výkonu a vzniká jim tak nárok na autorskou odměnu…

Na českém Internetu se v krátké době objevil další recesistický projekt. Po údajné nacistické stanici Českého rozhlasu jím je Unie posluchačů parodující činnost autorských svazů. Naším cílem je zajistit posluchačům stejná práva jaká mají hudebníci, interpreti a jako poslední i mistři zvuku. Pouze díky jejich potlesku, pískotu, či dokonce jásotu mají koncerty a jiné kulturní akce tu správnou atmosféru. Tím se stávají nezbytnou součástí uměleckého výkonu a vzniká jim tak nárok na autorskou odměnu, píše se v tiskové zprávě, která k nám do redakce dnes dorazila.

Unie posluchačů, která prý byla založena stále naštvanějšími a zoufalejšími českými a moravskými posluchači je poměrně trefným odrazem nálady ve společnosti nejen k vybírání autorských poplatků například z každého prázdného paměťového média – nechvalně proslulého „výpalného“, proti kterému svého času brojilo i ministerstvo průmyslu, ovšem nakonec došlo jen k víceméně kosmetické legislativní úpravě. Recesistická Unie posluchačů chce vybírat haléř za tlesknutí návštěvníka koncertu. Má vaše sympatie?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).