Hlavní navigace

Uzamčení iOS 7 lze poměrně snadno překonat

20. 9. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Historie se opakuje, nový iOS 7 sice můžete uzamknout, ale opět se našel trik, jak zamknutí obejít a dostat se dovnitř.

K uvedení nových verzí iOSu běžně patří, že se najde nějaký ten trik, jak překonat uzamčení telefonu. Není tomu jinak ani u nové sedmičky. Postup popisovaný na videu níže sice není zcela triviální, ale na druhou stranu je snadno zvládnutelný. A po chvilce umožní komukoliv vstoupit do zamčeného telefonu.

Kolem postupu panují drobné nejasnosti, některým médiím se nepodařilo postup zopakovat, ale minimálně Forbes chybu potvrzuje. Chybě lze na druhou stranu relativně snadno dočasně zamezit – stačí neumožnit zobrazení Control Center (Ovládacího centra) na zamknuté obrazovce.

Právě Ovládací centrum totiž slouží k překonání zámku – vyvoláním budíku a následným použitím tlačítka pro spánek se objeví možnost vypnutí telefonu. Pokud místo toho akci zrušíte (Cancel) a dvakrát kliknete na tlačítko, vyvoláte přehled běžících aplikací. Následně můžete získat přístup k fotoaparátu i uloženým fotografiím a aktivitám s nimi.

BRAND24

Apple mezitím potvrdil, že nový iOS 7 opravdu obsahuje bezpečnostní problém, a že pracuje na řešení. Zároveň bude opravovat řadu různorodých chyb, které se během prvního dne uvedení na trh objevily. Zmíněný postup by měl fungovat i pro iPad. A pokud se nedaří, může prý záležet na načasování klikání.

Zdroj: iOS 7 Lock Screen Vulnerability Discovered 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).