Hlavní navigace

Vítězem soutěže Vodafone Nápad roku 2012 se stal projekt Rozečti.se

7. 6. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pátý ročník soutěže Vodafone Nápad roku má svého vítěze. Stala se jím online aplikace pro výuku rychlého čtení Rozečti.se.

Za celkově nejlepší podnikatelský záměr Vodafone Nápad roku 2012 vybrala porota online aplikaci pro výuku rychlého čtení Rozečti.se, která umožňuje výuku formou absolvování 20 připravených lekcí. Rychlé čtení je představeno kombinací e-booku, ilustračních videí a návodů k jednotlivým cvičením. Praktická interaktivní cvičení pak zlepšují práci očí a mozku. Podle autorů projektu může každý uživatel dosáhnout díky aplikaci zvýšení rychlosti čtení o 100 procent a více.

Na druhém místě se letos umístil systém Leady.cz, který identifikuje firemní návštěvníky webu. Systém vlastníkům webů například řekne, jaká firma na jejich stránky přišla a co ji zajímalo, doplní obrat, obor, ověřené kontakty a další informace. Umožňuje tak identifikovat nové klienty, více vytěžovat ty stávající a monitorovat kampaně či jiné online aktivity.

Třetí místo obsadil projekt Videoflot, který reaguje na rostoucí význam videa a poptávku po něm. V době, kdy tento obor roste o 55 procent ročně a strmě se zvyšuje i množství nezávislých video tvůrců, animátorů a dalších audiovizuálních kreativců, si projekt klade za cíl sblížit tvůrce se zákazníky a pomoci i při hledání spoluautorů, herců a dalších stejně motivovaných lidí.

BRAND24

O účast v letošním ročníku soutěže byl velký zájem. Celkem se do soutěže přihlásilo 156 projektů, což je oproti loňsku nárůst o 60 procent. Přihlásit bylo možné libovolný podnikatelský záměr, nápad na rozšíření firmy nebo projekt pro investory, který dosud nebyl realizován, nebo v době zaslání přihlášky ještě neuplynuly 2 roky od jeho uvedení na trh.

Zdroj: tisková zpráva

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).