Hlavní navigace

Významný VC fond zavírá pobočku v Hamburku, všechny síly soustředí na Berlín

23. 12. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pokud má letošní dění na evropské startupové scéně jeden výrazný motiv, který se hodí při pohledu zpět vypíchnout, je to vzestup Berlína na pozici nejžhavějšího kontinentálního centra digitálních inovací, podotýká ve svém dnešním článku šéf TechCrunch Europe Mike Butcher. Čtěte také Ein Kessel Buntes: Prohlédněte si nejlepší německé startupy a Německým startupem roku je náhrada krejčovského metru.

Pokud má letošní dění na evropské startupové scéně jeden výrazný motiv, který se hodí při pohledu zpět vypíchnout, je to vzestup Berlína na pozici nejžhavějšího kontinentálního centra digitálních inovací, podotýká ve svém dnešním článku šéf TechCrunch Europe Mike Butcher.

Ze spolkového hlavního města se v roce 2011 stal podle TechCrunche „startup hub“ srovnatelný v Evropě pouze s Londýnem. Pro Čechy by to mohla být dobrá zpráva – Berlín je přeci jen podstatně blíž než britská metropole.

Všechny významné světové fondy rizikového kapitálu i soukromí investoři podle Butchera do Berlína pravidelně dojíždějí a řada z nich si tam už otevřela vlastní kancelář, aby mohli soustavně sledovat tamní startupovou scénu a nepropásli žádnou investiční příležitost.

BRAND24

Fond Earlybird Venture Capital, který spravuje aktiva v hodnotě 430 milionů dolarů se s koncem roku rozhodl zavřít kancelář v Hamburku a všechny zaměstnance převelet do Berlína, kde se bude hledání nadějných začínajících technologických firem naplno věnovat dvanáct lidí. Malou pobočku si firma ponechá ještě v Mnichově, kde mají dobré podmínky startupy zaměřené na ekologické technologie a B2B obchodování.

Zdroj: TechCrunch Europe 

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).