Hlavní navigace

WiFi již téměr ve dvou třetinách českých obcí

17. 7. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Podle posledních čísel nalezneme bezdrátové připojení k Internetu prostřednictvím WiFi skoro ve dvou třetinách obcí a měst na území České republiky. Konkrétně se WiFi podívalo již do 4265 českých obcí nebo alespoň jejich částí. Nejvíce jich je ve Středočeském kraji (647 obcí) a nejméně naopak v Karlovarském kraji (63 obcí). V Praze je 124 bezdrátových sítí. WiFi v České republice nabízí 634 poskytovatelů a k Internetu se přes něj připojuje více než 200.000 Čechů. Pro srovnání – ADSL využívá asi…

Podle posledních čísel nalezneme bezdrátové připojení k Internetu prostřednictvím WiFi skoro ve dvou třetinách obcí a měst na území České republiky. Konkrétně se WiFi podívalo již do 4265 českých obcí nebo alespoň jejich částí. Nejvíce jich je ve Středočeském kraji (647 obcí) a nejméně naopak v Karlovarském kraji (63 obcí). V Praze je 124 bezdrátových sítí. WiFi v České republice nabízí 634 poskytovatelů a k Internetu se přes něj připojuje více než 200.000 Čechů. Pro srovnání – ADSL využívá asi 350.000 zákazníků. Tato čísla potvrzují nedávnou zprávu OECD, která říká, že Česko je WiFi velmoci, protože se na jeho území nalézá více než polovina všech WiFi přípojek celé Evropské unie. (Finanční noviny)

Pokud se o WiFi zajímáte, navštivte WiFi sekci na Lupě, kde vedle databáze hotspotů naleznete i tutoriály a nabídku hardwaru pro realizaci vlastní bezdrátové sítě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).